Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΔΝΤ σε Σόιμπλε: Καμία διορία για απόφαση για το ελληνικό πρόγραμμα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, είπε ο α' αντιπρόεδρός του, Ντ. Λίπτον

«Δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία» για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, δήλωσε ο α' αντιπρόεδρος του Ταμείου Ντέιβιντ Λίπτον στην Süddeutsche Zeitung, διαψεύδοντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι μέχρι το τέλος του έτους το ΔΝΤ θα έχει συναινέσει στην περαιτέρω συμμετοχή του.

Το ΔΝΤ εργάζεται βέβαια «μετά από επιθυμία των Ευρωπαίων και της γερμανικής κυβέρνησης, ώστε να συμφωνήσουν για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορέσει να βοηθήσει την Ελλάδα», πρόσθεσε Ντέιβιντ Λίπτον. Τόνισε όμως ότι το ΔΝΤ συνεχίζει να απαιτεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Δεν πρόκειται για κούρεμα, αλλά η Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίξει μακροπρόθεσμα το χρέος της, δήλωσε στην εφημερίδα του Μονάχου.

Ο Λίπτον διέψευσε επίσης τον ισχυρισμό του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι το ΔΝΤ έχει ήδη αναλάβει τη δέσμευση να προσχωρήσει στο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους. «Το ΔΝΤ δεν επιτρέπει να του θέτουν κανενός είδους διορίες», δήλωσε κατηγορηματικά. 

Εκτιμάται ότι με τη στάση του αυτή το ΔΝΤ θα δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εν όψει της προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία για τις εθνικές εκλογές του 2017. Ήδη ορισμένοι βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος έχουν ζητήσει νέα ψηφοφορία στην Ομοσπονδιακή Βουλή, δεδομένου ότι υπερψήφισαν το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχει και το ΔΝΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Ομάδα ατόμων που είχε συγκεντρωθεί σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον 25χρονο που προφυλακίστηκε για την υπόθεση της οικογένειας Νέστορα
Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο
Με μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση, ο πατέρας του 19χρονου, περιέγραψε τη δύσκολη στιγμή που η οικογένεια βρέθηκε ξανά στη Ρόδο
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο