Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

Νόμπελ Οικονομίας στους Όλιβερ Χαρτ και Μπενγκ Χόλμστρεμ

Νόμπελ Οικονομίας στους Όλιβερ Χαρτ και Μπενγκ Χόλμστρεμ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Για τη συνεισφορά τους στη «θεωρία συμβολαίων»

Στους Όλιβερ Χαρτ και Μπενγκ Χόλμστρεμ απονεμήθηκε το Νόμπελ Οικονομίας για το 2016, για τη συνεισφορά τους στη «θεωρία συμβολαίων».

«Το έργο τους θέτει τα θεωρητικά θεμέλια για τον σχεδιασμό πολιτικών και θεσμών, σε πολλούς τομείς - από την νομοθεσία για τη χρεοκοπία έως το συνταγματικό δίκαιο», ανέφερε η σουηδική ακαδημία επιστημών.

Οι νικητές του βραβείου, θα λάβουν χρηματικό έπαθλο 8 εκατ. σουηδικών κορωνών (928.000 δολαρίων).

Ο Χαρτ είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και ο Χολμστρεμ καθηγητής Οικονομικών και Διοίκησης στο Τεχνολογικό Ίδρυμα της Μασαχουσέτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νόμπελ οι ερευνητές, «ανέπτυξαν τη θεωρία των συμβολαίων - ένα εξαντλητικό πλαίσιο ανάλυσης πολλαπλών πλευρών, όπως η αμοιβή διευθυντών με βάση την απόδοσή τους ή τα δίκτυα δικαιόχρησης (franchise)»

Το βραβείο για την Οικονομία είναι το πέμπτο Νόμπελ που ανακοινώνεται φέτος, καθώς έχουν προηγηθεί τα Νόμπελ Ιατρικής, Φυσικής, Χημείας και Ειρήνης. Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί και το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στη Θεσσαλονίκη!

Νέο αντικαρκινικό φάρμακο δίνει ελπίδα σε χιλιάδες