Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση πάνω από 10% στην κίνηση του αεροδρομίου Μακεδονία

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας

Αύξηση κατά 9,46% εμφάνισε το 2015 η συνολική επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο αριθμός των επιβατών ανήλθε σε 48,8 εκατ. άτομα, έναντι 44,5 εκατ. το 2014. Εξ αυτών, το 36,97% διακινήθηκε μέσω του αερολιμένα Αθηνών, το 12,41% του αερολιμένα Ηρακλείου και το 10,94% του αερολιμένα Θεσσαλονίκης.

Οι πτήσεις εξωτερικού διατήρησαν την μερίδα του λέοντος με 34,2 εκατ. επιβάτες, ενώ οι πτήσεις εσωτερικού περιορίστηκαν σε 14,5 εκατ. επιβάτες.

Όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των πτήσεων, αυτός ανήλθε σε 444.249, σημειώνοντας αύξηση κατά 6,98%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. σταθερά δίνει ζωή
Στις 20 και 21 Μαΐου, οι εργαζόμενοι της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε αφιέρωσαν λίγα λεπτά από το χρόνο τους για να να πραγματοποιήσουν μία προσφορά ζωής.
Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. σταθερά δίνει ζωή