Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συμφωνία ΕΒΖ με τευτλοκαλλιεργητές – Δέσμευση για εξόφληση οφειλών

Τι αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο πλευρές ...

Σε συμφωνία κατέληξαν οι τευτλοκαλλιεργητές με τη διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ), καθώς, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, εκπρόσωποι της βιομηχανίας δεσμεύτηκαν ότι θα εξοφλήσουν τις οφειλές προς τους παραγωγούς.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο πλευρές, αναφέρεται ότι μέσα στο επόμενο 10ήμερο οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας θα εισπράξουν από την ΕΒΖ το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ, που αφορά την περσινή καμπάνια, ενώ μέχρι τέλος του 2016 θα λάβουν το μεγαλύτερο μέρος από τα 13 εκατομμύρια ευρώ της φετινής παραγωγής που παρέδωσαν.

Επιπλέον, στη συνάντηση επισημάνθηκε, και συμφώνησαν και οι τευτλοπαραγωγοί, ότι η εξόφλησή τους για τη φετινή καμπάνια θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 30/1/2017. "Αν δεν γίνει αυτό, δεν θα σπείρουμε", υπογράμμισε ο πρόεδρος τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωσία για Ζελένσκι: Είναι τρομοκράτης, απειλεί αρχηγούς κρατών – «Πρόδωσε τον ίδιο του τον παππού»
Με αφορμή δηλώσεις του περί μη εγγύησης της ασφάλειας των ξένων ηγετών εντός ρωσικού εδάφους την 9η Μαΐου
Ρωσία για Ζελένσκι: Είναι τρομοκράτης, απειλεί αρχηγούς κρατών – «Πρόδωσε τον ίδιο του τον παππού»
Φονική έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Ποια ήταν η 38χρονη με το χαρακτηριστικό τατουάζ
Το παρελθόν της γυναίκας που έχασε σήμερα τη ζωή της κατά την έκρηξη βόμβας που τοποθέτησε η ίδια έξω από τράπεζα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Φονική έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Ποια ήταν η 38χρονη με το χαρακτηριστικό τατουάζ