Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γ. Κατρούγκαλος: Σταδιακή αναπροσαρμογή των συντάξεων προς το καλύτερο

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ικανοποίηση για τη λήψη μέτρων για τους χαμηλοσυνταξιούχους εξέφρασε ο πρών υπουργός Εργασίας

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού δείχνουν «τη σταθερή αποφασιστικότητα της κυβέρνησής μας να παραμείνει στη γραμμή που έχει εξαρχής χαράξει υπέρ των αδυνάμων» και δίνουν ένα σήμα ότι «δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε πιέσεις που θεωρούμε ότι είναι αδικαιολόγητες πέρα της συγκυρίας της οικονομικής και κυρίως σε κατεύθυνση που πρόκειται να βλάψει την ελληνική οικονομία», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός εκφράζει την προσωπική του ικανοποίηση για τη λήψη μέτρων για τους χαμηλοσυνταξιούχους, σημειώνοντας πως τώρα που η οικονομία ανακάμπτει θα αρχίσουν και οι συντάξεις σιγά- σιγά να αναπροσαρμόζονται προς το καλύτερο.

«Μέχρι τώρα έχουμε προσπαθήσει να μοιράσουμε τα βάρη της κρίσης με δικαιότερο τρόπο, να ελαφρύνουμε τους φτωχότερους, τώρα ήρθε η ώρα όχι πια τα βάρη αλλά τα οφέλη που έχουμε από την προσπάθεια αυτή να τα μοιράζουμε πάλι με δίκαιο τρόπο, πάλι έχοντας στο μυαλό μας τους πιο αδύναμους» επισημαίνει.

Επαναλαμβάνει, τέλος, πως δεν υπάρχει αναπροσαρμογή των συντάξεων, αλλά διανομή κοινωνικού πλεονάσματος, που δείχνει ότι αυτές οι προσπάθειες των δυο χρόνων αποδίδουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο ύψους άνω των 8 εκατ. ευρώ – Πότε θα ολοκληρωθεί η αποξήλωση του εκτός τάσης εναέριου δικτύου
Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θέτει ζήτημα «πράσινων» φόρων στα ορυκτά καύσιμα και το diesel κίνησης, ενώ επανέρχεται στο εύρος των φορολογικών εξαιρέσεων
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel