Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Πώς θα επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές

Ποιες είναι τρεις κύριες και αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις σύμφωνα με το Επιμελητήριο ...

Η ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης, η εξασφάλιση πολιτικής σταθερότητας, καθώς και η στήριξη της αξιοπιστίας της χώρας, αποτελούν τρεις κύριες και αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις, ώστε η Ελλάδα να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά, να επιστρέψει στις αγορές και να προσελκύσει νέες ξένες επενδύσεις, ήταν τα κύρια σημεία που εκφράστηκαν από τη Διοίκηση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο της Πρωτοχρονιάτικης Δεξίωσης του φορέα, στη Θεσσαλονίκη.

 Ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Μιχάλης Μαΐλλης, απευθυνόμενος στα μέλη, τους συνεργάτες και τους φίλους του Επιμελητηρίου, αλλά και σε προσωπικότητες του πολιτικού, διπλωματικού, τραπεζικού, επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου της Βόρειας Ελλάδας, που συμμετείχαν στη δεξίωση, αναφέρθηκε στην αισιοδοξία που θα πρέπει να διατηρήσουμε και το 2017, ανέδειξε την ισχυρή επιχειρηματική παράδοση της Βόρειας Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί σημαντικό τμήμα της ατμομηχανής της ελληνικής οικονομίας και, κλείνοντας, τόνισε ότι το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και τα στελέχη του θα βρίσκονται πάντα δίπλα σε όσους Έλληνες επιχειρηματίες θελήσουν να διακριθούν στο στίβο της αγοράς.

Ο κ. Στέφανος Τζιρίτης, Πρόεδρος Επιτροπής Β. Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, στάθηκε κατά την ομιλία του ιδιαίτερα στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων, κυρίως σε ότι αφορά τον μη παραγωγικό δημόσιο τομέα, αλλά και στη μείωση της υπερφορολόγησης ώστε, όπως τόνισε, η χωρά να καταστεί ελκυστικότερη σε Έλληνες και ξένους που θα θελήσουν να επιχειρήσουν σε αυτή, ενώ επεσήμανε και την ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες θα φέρουν νέο χρήμα και πρόσθετες επενδύσεις στην Ελλάδα.

 Τέλος, ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Walter Stechel, υπογράμμισε τη σημαντικότητα των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων, ανέλυσε τα ζητήματα που λειτουργούν ως εμπόδιο στο επιχειρείν και εξέφρασε το πνεύμα σεβασμού του στον Έλληνα επιχειρηματία. Αναφέρθηκε επίσης στους ελληνογερμανικούς φορείς της πόλης που υποστηρίζουν τις επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών, ενώ διαβεβαίωσε άπαντες για τη δική του υποστήριξη και διάθεση να συζητήσει άμεσα με κάθε παρευρισκόμενο, προτάσεις που θα μπορούσαν να φέρουν πιο κοντά την Ελλάδα και τη Γερμανία σε θέματα αγοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eurovision: Μεγάλη νικήτρια η Ελβετία και το Νέμο - 11η η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι
Δεύτερη η Κροατία και τρίτη η Ουκρανία - Το Ισραήλ παρά τις έντονες αποδοκιμασίες από το κοινό βρέθηκε στην 5η θέση πίσω από τη Γαλλία
Eurovision: Μεγάλη νικήτρια η Ελβετία και το Νέμο - 11η η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι
Eπένδυση - μαμούθ στην Ευρώπη: Πού θα κατασκευαστεί νέο εργοστάσιο αυτοκινήτων
Η νεοσύστατη Izera πήρε το πράσινο φως από την κρατική ElectroMobility Poland (EMP) για να κατασκευάσει το πρώτο της εργοστάσιο
Eπένδυση - μαμούθ στην Ευρώπη: Πού θα κατασκευαστεί νέο εργοστάσιο αυτοκινήτων