Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

Σταφιδένιος και Choco Σταφιδένιος ήρθαν Θεσσαλονίκη για υγεία και παιχνίδι!

Σταφιδένιος και Choco Σταφιδένιος ήρθαν Θεσσαλονίκη για υγεία και παιχνίδι!
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Και υγιεινό κολατσιό και παιχνίδι: Σταφίδες σουλτανίνα, και σταφίδες με σοκολάτα γάλακτος από τη Ζάκυνθο με το κουτί να γίνεται χάρτινο ζωάκι

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου κατάφεραν να κάνουν με τον «Σταφιδένιο» μέλη της εταιρείας Enios. Πώς; Έφτιαξαν ένα προϊόν που συνδυάζει ένα υγιεινό κολατσιό για τα παιδιά, τη σταφίδα, και το τοποθέτησαν σε μια χάρτινη συσκευασία που μετατρέπεται σε χάρτινη φιγούρα ζώων. Το αποτέλεσμα έχει ήδη βραβευθεί σε εκθέσεις εντός και εκτός συνόρων, ενώ μέχρι και σήμερα ο Σταφιδένιος και το νέο αδερφάκι του ο choco Σταφιδένιος θα βρίσκονται στην πόλη μας, ως… καλεσμένοι της Oenos Detrop.

Ο brad manager της εταιρείας Νίκος Σαλαβράκος με εμπειρία στο χώρο του παιχνιδιού εξήγησε στο typosthes.gr: «Ξεκινήσαμε το 2013 αρχικά μόνο με τη σταφίδα σουλτανίνα. Θέλαμε να πάρουμε το ελληνικό υγιεινό τρόφιμο όπως είναι η σταφίδα και να το συνδυάσουμε με ένα έξυπνο packaging ώστε το παιδί από 3 έως 12 ετών να μάθει να τρώει υγιεινά προϊόντα και ταυτόχρονα να παίζει και να διασκεδάζει.

Σιγά σιγά μέσα από καταναλωτικές έρευνες είδαμε ότι τα παιδιά ζητούν σοκολάτα. Κάπου εκεί ήρθε η και η συνεργασία με τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζακύνθου που έχει βγάλει ένα καινοτόμο προϊόν: τη σταφίδα με επικάλυψη σοκολάτας. Οπότε επειδή γνωρίζουμε ότι τα παιδιά θέλουν τη σοκολάτα και οι γονείς τη φοβούνται, προσφέρουμε ένα τρόφιμο που συνδυάζει και τα δύο στις σωστές ποσότητες: είναι ποιοτικά καλό, βοηθά τους γονείς να δώσουν μέσα από μια έξυπνη συσκευασία τις σταφίδες στα παιδιά, και έχει τη σοκολάτα που κάνει πιο ελκυστικό το τελικό προϊόν για τους μικρούς. Οπότε και ο καταναλωτής είναι ευχαριστημένος και το παιδί επίσης, τόσο με το παιχνίδι, όσο και με το τρόφιμο».

Αυτή τη στιγμή ο Σταφιδένιος και ο choco Σταφιδένιος κυκλοφορούν σε 5 καταστήματα στην Αθήνα σε συσκευασία των 10 και  20 γραμμαρίων αντίστοιχα. «Η συγκεκριμένη ποσότητα είναι σύμφωνη με τις οδηγίες που μας έδωσε διατροφολόγος σχετικά με την ποσότητα σοκολάτας που μπορεί να καταναλώσει το παιδί», σχολίασε ο κ. Σαλαβράκος.

Όσο για τα ζωάκια; Ο Choco Σταφιδένιος έχει φιγούρες όπως το γουρούνι και ο σκαντζόχοιρος και στον απλό Σταφιδένο θα βρει κανείς φιγούρες όπως ο πιγκουίνος, το κοάλα και η χελώνα. Οι φιγούρες θα ανανεώνονται συνέχεια στο πέρασμα του χρόνου. «Σήμερα ο καταναλωτής θέλει αυτό που θα αγοράσει για το παιδί του να αξίζει. Και με τη συγκεκριμένη συσκευασία το παιδί θα απασχοληθεί, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος. Και δεν του προσφέρεις μόνο το σνακ αλλά και την ψυχαγωγία», συμπλήρωσε ο κ. Σαλαβράκος. Παράλληλα μας αποκάλυψε πως μετά το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσει Σταφιδένιος με σταφίδα με σοκολάτα υγείας ενώ υπάρχουν σκέψεις να βγει και για προϊόν που θα έχει σταφίδα με επικάλυψη γιαουρτιού.

Στη Θεσσαλονίκη Σταφιδένιος και Choco Σταφιδένιος αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα σε μίνι μάρκετ, delicatessen stores.

Πού ξεχώρισε ο Σταφιδένιος…

-Shortlisted at Ermis Awards Δεκέμβριος 2013, Αθήνα Ένωση Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος

- Shortlisted amongst 4 best FMCG products Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικότητας, Ιούνιος 2013, Κάννες Γαλλία

- Πλατινένιο Βραβείο στην κατηγορία Τροφίμων και Ποτών του 42ου Διεθνούς International Creativity Awards 2012 Kentucky, USA

-Έκθεση Καινοτομίας SCANPACK 2012 Γκέτεμποργκ, Σουηδία

-Typo 2012, International Design Talks Λονδίνο, Ηνωμ. Βασίλειο

- Άρθρο στη Γερμανική Εφημερίδα Die Welt. 

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Κάηκε ολοσχερώς αυτοκίνητο έξω από τη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Αιτήσεις για το ΚΕΑ και στο ΚΕΠ Εχεδώρου