Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Eurostat: Στο 1,6% τον Απρίλιο ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής

Στο 1,6% διαμορφώθηκε τον Απρίλιο του 2017 ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, από 1,7% το Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Τον Απρίλιο, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ανήλθε στο 1,9%, έναντι 1,5% το Μάρτιο και στην ΕΕ στο 2% από 1,6% αντιστοίχως. Ένα χρόνο πριν, τον Απρίλιο του 2016, στην ευρωζώνη και στην ΕΕ σημειώθηκε αποπληθωρισμός (-0,2%) και στην Ελλάδα (-0,4%).

Σε ετήσια βάση (Απρίλιος 2016 - Απρίλιος 2017), ο χαμηλότερος δείκτης πληθωρισμού καταγράφηκε στη Ρουμανία (0,6%), στην Ιρλανδια (0,7%) και στη Σλοβακία (0,8%). Οι υψηλότεροι δείκτες σημειώθηκαν στην Εσθονία (3,6%), στη Λιθουανία (3,5%) και στη Λετονία (3,3%). Σε σχέση με το Μάρτιο του 2017 ο ετήσιος πληθωρισμός σημείωσε πτώση σε έξι κράτη-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε τρία κράτη-μέλη και αυξήθηκε σε δεκαεννέα κράτη-μέλη.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών, σε ετήσια βάση, στην Ευρωζώνη, καταγράφηκαν στα καύσιμα και στις μεταφορές (+0,39 ποσοστιαίες μονάδες) και στο πετρέλαιο θέρμανσης και στις τηλεπικοινωνίες (+0,11 ποσοστιαίες μονάδες).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
Δεν υπάρχει καμία στοχοποίηση των μειονοτικών σχολείων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
Νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας – Καταργούνται οι μειώσεις μετά την τριετία
Μπαίνει τέλος σε μια κοινωνική αδικία δέκα ετών, είπε η Νίκη Κεραμέως – Πότε ψηφίζονται στη Βουλή
Νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας – Καταργούνται οι μειώσεις μετά την τριετία