Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έρχεται… κούρεμα έως 95% σε «κόκκινα» καταναλωτικά και κάρτες

Πρόκειται για μια τελευταία ευκαιρία της μορφής «take or leave it»

Τελεσίγραφο σε δανειολήπτες με οφειλές από προϊόντα καταναλωτικής πίστης που αγνοούνται για… χρόνια από το γκισέ θα στείλουν το αμέσως επόμενο διάστημα οι τράπεζες, προτείνοντάς τους μία τελευταία ευκαιρία για οριστική διευθέτηση του χρέους τους, προτού αυτό καταλήξει στις εξειδικευμένες εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (distress funds). 

Πρόκειται για μια τελευταία ευκαιρία της μορφής «take or leave it», με την οποία θα τους δίνεται η δυνατότητα να τακτοποιήσουν την υπόθεσή τους καταβάλλοντας ένα πολύ μικρό ποσό, το οποίο μπορεί να φθάνει ακόμη και στο 5% των οφειλομένων.

Δηλαδή, το «κούρεμα» επί του κεφαλαίου και των τόκων, συμβατικών και υπερημερίας, είναι δυνατόν να διαμορφωθεί ακόμη και στα επίπεδα του 95%! 

Χωρίς εξασφαλίσεις

Το βασικό χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων οφειλετών είναι ότι έχουν ελάχιστα ή μηδενικά εισοδήματα και κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά τους ή σε κάποιες περιπτώσεις μόνο την πρώτη κατοικία τους. 

Οι τράπεζες έχουν ήδη σχηματίσει προβλέψεις για το μεγαλύτερο μέρος αυτών των οφειλών που μπορεί να προσεγγίζουν ακόμη και το 100% επί των ανεξόφλητων υπολοίπων. 

Το τίμημα που προσφέρουν τα funds στις τράπεζες για τα συγκεκριμένα δάνεια είναι εξαιρετικά χαμηλό, κινούμενο σε ποσοστά της τάξης του 5% ή και χαμηλότερα επί της ονομαστικής τους αξίας. 

Ως εκ τούτου, ό,τι εισπράξουν από εδώ και στο εξής είναι καθαρό κέρδος ή στη χειρότερη δεν θα εγγράψουν επιπλέον ζημιές. 

Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνει, μία τελευταία κρούση στους πελάτες τους προτού τα χρέη πουληθούν σε τρίτους ή ξεκινήσουν επιθετικές νομικές ενέργειες. 

Παραδείγματα κουρέματος 

Στις επιστολές που έχει στη διάθεσή του το «Βήμα» προτείνονται τα ακόλουθα σχήματα ρύθμισης: 

-Οφειλέτης με χρέη 7.534,43 ευρώ 3.336,87 ευρώ κεφάλαιο και 4.197,56 ευρώ τόκοι, έχει τη δυνατότητα να πληρώσει συνολικά 500,53 ευρώ σε 6 άτοκες δόσεις των 83,42 ευρώ και να απαλλαγεί από τα υπόλοιπα 7.033,9 ευρώ. Κούρεμα 93,4%.

-Οφειλέτης με υφιστάμενη απαίτηση 24.157,29 ευρώ, 10.445,37 ευρώ κεφάλαιο και 13.711,92 ευρώ τόκοι, έχει τη δυνατότητα να πληρώσει συνολικά 1.566,81 ευρώ σε 6 άτοκες δόσεις των 261,13 ευρώ και να απαλλαγεί από τα υπόλοιπα 22.590,48 ευρώ. Κούρεμα 93,50%.

-Δανειολήπτης με συνολική οφειλή 15.857,81 ευρώ, 6756,53 ευρώ κεφάλαιο και 9.101,28 ευρώ τόκοι, έχει τη δυνατότητα να πληρώσει συνολικά 1.013,48 ευρώ σε 6 άτοκες δόσεις των 168,91 ευρώ και να απαλλαγεί από τα υπόλοιπα 14.844,33 ευρώ. Κούρεμα 93,60%.

Πηγή: real.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Η περιοχή – έκπληξη που είναι Νο1 επένδυση για αγορά σπιτιού
Οι δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης όπως το Ελευθέριο-Κορδελιό, οι Αμπελόκηποι, η Σταυρούπολη και η Μενεμένη, καταγράφουν υψηλές αποδόσεις
Θεσσαλονίκη: Η περιοχή – έκπληξη που είναι Νο1 επένδυση για αγορά σπιτιού
Ξαφνική διαρχία στην Τούμπα: Πάταγος με Μυστακίδη – Η άγνοια Σαββίδη, η στάση της κυβέρνησης
«Σεισμός» στη Θεσσαλονίκη από την ξαφνική ανακοίνωση του ΑΣ ΠΑΟΚ για εμπλοκή του κροίσου, Τέλη Μυστακίδη, στην ομάδα και ανάληψη των εξόδων για την...
Ξαφνική διαρχία στην Τούμπα: Πάταγος με Μυστακίδη – Η άγνοια Σαββίδη, η στάση της κυβέρνησης