Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 5,6% της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο

Τι δείχνουν τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή

Αύξηση 5,6% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο, σε ετήσια βάση, έναντι της ανοδικά αναθεωρημένης αύξησης 2,1% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Η αύξηση οφείλεται στην άνοδο κατά 15,1% του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού και κατά 6,6% της παραγωγής ορυχείων και λατομείων. Η μεταποίηση ενισχύθηκε κατά 3,1%.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

1. Από την αύξηση:

Κατά 6,6% του δείκτη παραγωγής ορυχείων- λατομείων.

Κατά 3,1% του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών. Στην άνοδο αυτή συνέβαλαν κυρίως οι αυξήσεις στην παραγωγή χημικών προϊόντων (11,9%), βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων (53,9%), βασικών μετάλλων (34,9%), μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων, ημιρυμουλκούμενων (34,6%) και άλλων μεταποιητικών δραστηριοτήτων (15,6%).

Κατά 15,1% του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού.

2. Από τη μείωση κατά 4,2% του δείκτη παροχής νερού.

Ο μέσος γενικός δείκτης της περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2017 παρουσίασε αύξηση 5,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης για ανάπλαση ΔΕΘ: «Δικαιολογημένες κάποιες επιφυλάξεις»
Πότε είπε ότι θα παραδοθεί το Fly Over – «Με το μετρό και την επέκταση στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα»
Μητσοτάκης για ανάπλαση ΔΕΘ: «Δικαιολογημένες κάποιες επιφυλάξεις»
Κρατούμενοι οι γονείς που άφησαν το μωρό τους να κλαίει σε μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη
Κρατούνται από χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Βουπρασίας, στη Βάρδα Ηλείας - Στο νοσοκομείο του Πύργου τα 4 παιδιά τους
Κρατούμενοι οι γονείς που άφησαν το μωρό τους να κλαίει σε μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Έρχεται καλούπι 30 μέτρων για το Fly Over - Κατασκευάζεται στην Κίνα
Θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες από Σεπτέμβριο είπε ο Νίκος Ταχιάος – «Καμία καθυστέρηση για το Μετρό προς Καλαμαριά»
Θεσσαλονίκη: Έρχεται καλούπι 30 μέτρων για το Fly Over - Κατασκευάζεται στην Κίνα