Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παραβάσεις από διανομείς πετρελαίου θέρμανσης στη Θεσσαλονίκη

Τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες

Επτά παραβάσεις έχουν διαπιστωθεί σε περισσότερους από 30 ελέγχους διανομής πετρελαίου θέρμανσης στον νομό Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο FM, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλοντος, Κώστας Γιουτίκας.

Ο κ. Γιουτίκας είπε ότι σε ελέγχους που έχουν γίνει έχουν διαπιστωθεί επτά παραβάσεις, είχαν έλλειμμα βάρους κατά τη διανομή πετρελαίου και έχουν μπει διοικητικά πρόστιμα (από 5.000-10.000 ευρώ), οι έλεγχοι συνεχίζονται. Εξήγησε ότι στους ελέγχους, σταματάμε τα βυτιοφόρα και βλέπουμε με πόσα λίτρα ξεκίνησε από το πρατήριο, βάση παραστατικών, τι διανομές έχει κάνει και πόσα λίτρα έχει βάλει και ελέγχουμε πόσα λίτρα έχει στη δεξαμενή του.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει οι καταναλωτές να είναι προσεκτικοί όταν παραλαμβάνουν το πετρέλαιο και η παραλαβή να γίνεται από κάποιον που γνωρίζει τη σχετική διαδικασία και η δεξαμενή στην οποία παραλαμβάνεται το καύσιμο πρέπει να έχει ογκομετρηθεί, ώστε να είναι γνωστό πόσα λίτρα αντιστοιχούν σε κάθε σε κάθε εκατοστόμετρο ύψους της δεξαμενής.

Ο κ. Γιουτίκας τόνισε ότι οι περισσότεροι έμποροι είναι νόμιμοι και ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις ατόμων που παρανομούν σε βάρος των καταναλωτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Μάστορας: Αντιδράσεις για συναυλία σε προεκλογική εκδήλωση του Έντι Ράμα
«Βρέθηκα να εξαπατώμαι και να κατηγορούμαι σε ένα πολιτικό παιχνίδι που χαμένος είναι ο κόσμος για τον οποίο τραγουδώ», ανέφερε
Χρήστος Μάστορας: Αντιδράσεις για συναυλία σε προεκλογική εκδήλωση του Έντι Ράμα
Βραζιλία: Απέτρεψαν βομβιστική επίθεση σε συναυλία της Lady Gaga (ΦΩΤΟ)
Το σχέδιο οργανώθηκε από μια ομάδα που προωθούσε ρητορική μίσους με στόχο τη ριζοσπαστικοποίηση εφήβων - Συνελήφθη άνδρας ως ο αρχηγός της ομάδας 
Βραζιλία: Απέτρεψαν βομβιστική επίθεση σε συναυλία της Lady Gaga (ΦΩΤΟ)