Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εντυπωσιακή αύξηση των Ολλανδών τουριστών προς την Ελλάδα και το 2018

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ιδιαίτερα αισιόδοξες οι προβλέψεις για αύξηση κρατήσεων...

Με ιδιαίτερα  αισιόδοξες προβλέψεις για αύξηση των κρατήσεων από την Ολλανδία  κατά 30%  και ένα βραβείο για την Ελληνική κουζίνα,  έκλεισε χθες τις εργασίες της η διεθνής τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης, «Vakantiebeurs 2018»,

Ο  Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε στην Έκθεση με δικό του περίπτερο, και  συνεκθέτες μεγάλες Ελληνικές επιχειρήσεις και θεσμικούς  φορείς όπως: οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Κρήτης και  Ιονίων Νήσων, ο Δήμος Κω και ο Οργανισμός Προβολής Χαλκιδικής.

Την Έκθεση επισκέφθηκε ο  Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤκ Κωνσταντίνος Τσέγας, ο οποίος πραγματοποίησε σημαντικές επαφές για την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού, επιβεβαιώνοντας  για μια ακόμη φορά ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Ολλανδών τουριστών.

Σύμφωνα με τον  κ. Κωνσταντίνο Τσέγα: « Η ανοδική πορεία των κρατήσεων, είναι αποτέλεσμα  του στρατηγικού σχεδιασμού  της  Υπουργού Τουρισμού  κας  Έλενας Κουντουρά για την  διεθνή προβολή της χώρας ως ιδανικού προορισμού διακοπών 365 μέρες το χρόνο, όπως και των στοχευμένων  δράσεων  για την ανάδειξη των θεματικών  μορφών  τουρισμού, που οργανώνει και υλοποιεί  ο ΕΟΤ διεθνώς».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από τις B2B συναντήσεις, που έγιναν στο πλαίσιο  της  έκθεσης, οι τουριστικοί παράγοντες έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στην Ελλάδα δηλώνοντας πως οι κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με πέρυσι πάνω από 30%. Σημαντικός θετικός παράγοντας, η αύξηση των θέσεων από την Ολλανδία προς την Ελλάδα, με ένταξη επιπλέον αεροπορικών δρομολογίων στους ήδη 17 απευθείας ελληνικούς προορισμούς. Σημειώνεται ότι το 2017 οι  αφίξεις  από Ολλανδία, κινήθηκαν με ρυθμό αύξησης άνω του 18%, με τους Ολλανδούς τουρίστες να προσεγγίζουν - μέχρι και τον περασμένο Νοέμβριο - τους 800.000.

Τιμώμενος προορισμός στο ελληνικό περίπτερο της Vakantiebeurs 2018 ήταν η Κεφαλονιά. Επίσης το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών προγραμμάτισε σειρά παρουσιάσεων για τον ποδηλατικό τουρισμό στην Κω, τον οινοτουρισμό στην Σαντορίνη και στην Εύβοια, τον γύρο της Πελοποννήσου με αυτοκινούμενο, τον περιπατητικό τουρισμό στην Κέρκυρα, ιστιοπλοϊκές διαδρομές στο Αιγαίο, γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων από Κρήτη και cooking show με σεφ από την Λέσβο, προετοιμάζοντας συνταγές με ούζο Μυτιλήνης.

Η Έκθεση έκλεισε με βράβευση της Ελλάδας, ως προορισμού με τα καλύτερα εστιατόρια. Το βραβείο  παρέδωσε στο Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών η τουριστική πλατφόρμα Reisgraag.nl, επιβεβαιώνοντας την προτίμηση των Ολλανδών για την ελληνική αυθεντική κουζίνα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο βασιλιάς της Ισπανίας στον τελικό του Μουντιάλ (VIDEO)
Η παρουσία τους κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών τράβηξε τα βλέμματα των φιλάθλων, σε ένα κατάμεστο στάδιο, λίγο πριν από...
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο βασιλιάς της Ισπανίας στον τελικό του Μουντιάλ (VIDEO)
Σάκκαρη: Το μήνυμα σε Μητσοτάκη - «Δεν περίμενα ποτέ να αγαπήσω κάποιον σαν εσένα»
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βρέθηκε στο ΟΑΚΑ σε όλους τους αγώνες της Σάκκαρη και την υποστήριζε από τα court side του γηπέδου
Σάκκαρη: Το μήνυμα σε Μητσοτάκη - «Δεν περίμενα ποτέ να αγαπήσω κάποιον σαν εσένα»