Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

Ευκλ. Τσακαλώτος: Καθαρή έξοδος από το μνημόνιο μετά τον Αύγουστο

Ευκλ. Τσακαλώτος: Καθαρή έξοδος από το μνημόνιο μετά τον Αύγουστο
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
«Δεν ζητάμε προληπτική πιστωτική γραμμή», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών
Η κυβέρνηση αναμένει καθαρή έξοδο από το μνημόνιο μετά τον Αύγουστο, οπότε λήγει το τρέχον πρόγραμμα στήριξης του επίσημου τομέα, και δεν έχει κανένα λόγο να ζητήσει προληπτική πιστωτική γραμμή, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η χώρα χτίζει το δικό της κεφαλαιακό μαξιλάρι που, μαζί με τα αδιάθετα ευρωπαϊκά κεφάλαια του προγράμματος, θα καλύπτουν τις ανάγκες της «για διάστημα αρκετά μεγαλύτερο του έτους», εάν χρειαστεί, είπε ο Τσακαλώτος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τους επόμενους μήνες, επεσήμανε, η χώρα θα επεξεργαστεί το δικό της μεταμνημονιακό σχέδιο, με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, στην κοινωνική πολιτική και στην ανάπτυξη.

Πρόσθεσε ότι θα ξεκινήσουν σύντομα οι συζητήσεις με τους δανειστές για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τη γαλλική πρόταση που συνδέει το μέγεθος της ελάφρυνσης με τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

«Έχουμε την αίσθηση ότι έχουμε αποκτήσει αξιοπιστία τα τελευταία τρία χρόνια», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
«Βηματοδότης» εγκεφάλου δοκιμάστηκε σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ

Τζ, Πάιατ: Οι ΗΠΑ «θα κάνουν τα πάντα για να στηρίξουν τις προσπάθειες Νίμιτς»