Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

Μ. Σεντένο: «Δεν ανησυχώ καθόλου για πισωγύρισμα στο ελληνικό πρόγραμμα»

Μ. Σεντένο: «Δεν ανησυχώ καθόλου για πισωγύρισμα στο ελληνικό πρόγραμμα»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Τι είπε ο επικεφαλής του Eurogroup σχετικά με την ελληνική οικονομία και την έξοδο από το μνημόνιο
Δεν ανησυχεί για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας και της Ελληνικής Οικονομίας μετά την έξοδο από το μνημόνιο τον ερχόμενο Αύγουστο, ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

«Δεν ανησυχώ καθόλου» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σεντένο στην συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διότι όπως αναφέρει «ο πολιτικός της κόσμος θα εξασφαλίσει την συνέχεια της διαδικασίας ανάπτυξης και ευημερίας της ελληνικής οικονομίας στο μέλλον».

Όπως τονίζει ο κ. Σεντένο «για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, η πρώτη προϋπόθεση είναι η πρόσβαση στις αγορές, η δυνατότητα χρηματοδότησης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση δημιουργεί τώρα ένα απόθεμα ρευστότητας που θα δώσει στην πρόσβαση στις αγορές ένα δίχτυ ασφαλείας. Αυτό είναι η μία προϋπόθεση και αυτή θα έχει εκπληρωθεί πριν το τέλος του προγράμματος. Η άλλη προϋπόθεση είναι να υπάρχει ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα μπορεί να είναι διαχειρίσιμο από τις ελληνικές αρχές».

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους ο κ. Σεντένο υπογραμμίζει ότι «συζητούμε στο Eurogroup έναν μηχανισμό ελάφρυνσης του χρέους που θα παρακολουθεί τις συνθήκες της ελληνικής οικονομίας, την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, ως προϋπόθεση για την αποπληρωμή του χρέους».

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Άντρας βρέθηκε νεκρός στο κέντρο της Ζακύνθου

Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί το Δώρο Πάσχα