Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

Σε στάσεις εργασίας σήμερα και αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι νοσηλευτές

Σε στάσεις εργασίας σήμερα και αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι νοσηλευτές
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων
Στάση εργασίας αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι νοσηλευτές στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σήμερα Πέμπτη, 29 Μαρτίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αποφάσισε στάση εργασίας από 12 έως 3μ.μ.και συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας, ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «τα Νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού και κονδυλίων», με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να «ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «τα Νοσοκομεία ξεκίνησαν να βάζουν λουκέτο σε βασικές κλινικές τους» και παράλληλα «η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία». Η Ομοσπονδία ζητά τέλος την μονιμοποίηση όλου του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Επίσης, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αποφάσισε, στάση εργασίας από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου, αύριο Παρασκευή 30 Μαρτίου, συγκέντρωση στις 13:30 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. Η Ομοσπονδία απαιτεί, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων - Ανοιχτά και την Κυριακή

Θεσσαλονίκη: Τραυματισμός άνδρα έξω από ταβέρνα στα Λαδάδικα