Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αύριο

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Κάνουν λόγο για υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ ...

Απεργιακή κινητοποίηση έχει εξαγγείλει για αύριο, Τετάρτη 25 Απριλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κάνοντας λόγο για υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ και ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου.

Ειδικότερα, αποφασίσθηκε 24ωρη απεργία για τις δημόσιες δομές υγείας στην περιφέρεια, 5ωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00 για την Αττική και συγκέντρωση στις 10:30 έξω από την 1η ΥΠΕ Αττικής.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας παραμένουν καθηλωμένες κάτω του 5% του ΑΕΠ», «οι πολίτες βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράζουν Υπηρεσίες Υγείας, η ποιότητα των οποίων συνεχώς υποβαθμίζεται».

«Η κρατική χρηματοδότηση στα νοσοκομεία το έτος 2018 μειώνεται 370 εκατ. ευρώ σε σχέση με το έτος 2017» προσθέτει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Σοβαρό τροχαίο με τραυματία στον Περιφερειακό – Απεγκλωβίστηκε οδηγός
Επιχείρηση από την Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό του – Σε ποιο σημείο έγινε το τροχαίο ατύχημα
Θεσσαλονίκη: Σοβαρό τροχαίο με τραυματία στον Περιφερειακό – Απεγκλωβίστηκε οδηγός
Θεσσαλονίκη: Στη σωστή κατεύθυνση η απαγόρευση πατινιών στους κάτω των 17 ετών
Πώς σχολιάζουν φορείς της πόλης μας και απλοί πολίτες το νέο νομοσχέδιο εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλή προς ψήφιση
Θεσσαλονίκη: Στη σωστή κατεύθυνση η απαγόρευση πατινιών στους κάτω των 17 ετών