Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Το πλοίο που «άνοιξε» το Θερμαϊκό – Σε ποια νησιά πάει (ΦΩΤΟ)

Επίσημα εγκαίνια για τα νέα δρομολόγια του πλοίου Aqua Blue – Τι ζήτησαν οι φορείς ...

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Τα επίσημα εγκαίνια της ακτοπλοϊκής γραμμής που από τις 29 Ιουνίου συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, δυο φορές την εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο επιβατικό - οχηματαγωγό πλοίο "Aqua blue, παρουσία του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, του δημάρχου Θεσσαλονίκης, φορέων του τουρισμού, τουριστικών πρακτόρων κ.ά.

Οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν τις προσπάθειες που έγιναν για να «αναβιώσει» η συγκεκριμένη γραμμή και ζήτησαν τη στήριξη όλων, ώστε αυτή να συνεχίσει και να μετά τον Σεπτέμβριο.

Για μια γραμμή που την περίμεναν χρόνια οι Θεσσαλονικείς και οι Μακεδόνες, έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σημειώνοντας τη σημασία της τόσο για τον τουρισμό όσο και για το εμπόριο και τις μεταφορές. Κάλεσε τους πολίτες όλης της Β. Ελλάδας να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται γιατί, όπως είπε, στηρίζοντας αυτήν τη γραμμή θα διασφαλίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι θα μπορούμε να την έχουμε και του χρόνου και τα επόμενα χρόνια. Συνεχάρη επίσης την Βούλα Πατουλίδου που ως Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης μπήκε μπροστά, όπως είπε, προκειμένου να καταφέρει αυτό που χρόνια ονειρευόμασταν.

 Απολύτως απαραίτητη για την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας αλλά και για τον τουρισμό και την επικοινωνία με τα νησιά χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη γραμμή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σημειώνοντας και αυτός την προσπάθεια που έγινε για την αποκατάσταση αυτής της γραμμής. Εύχομαι στο τέλος της τουριστικής σεζόν, να δούμε ότι πήγαμε πάρα πολύ καλά και να συνεχίσει όχι μόνο για τη χειμερινή σεζόν αλλά για πάντα, τόνισε στη διάρκεια των εγκαινίων, ζητώντας τη στήριξη όλων. Στις προσπάθειες που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα αναφέρθηκε και η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) κ. Βούλα Πατουλίδου. Σημείωσε ότι και  από το υπουργείο να μην δινόταν η επιδότηση για τη συγκεκριμένη γραμμή θα το είχε πετύχει ο ΟΤΘ, καθώς, όπως τόνισε, υπήρχε συνεργασία της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας με την περιφέρεια Θεσσαλίας για να επιδοτηθεί η γραμμή σε συνεργασία και με τον ΟΛΘ που κατέβασε τα έξοδα ελλιμενισμού. Σημειώνεται ότι η γραμμή επιδοτείται στο τμήμα από Θεσσαλονίκη έως Σύρο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Αλέξανδρος Θάνος είπε ότι η έναρξη του συγκεκριμένου δρομολογίου, αποτελεί ευνοϊκό σημάδι ότι και οι ιδιώτες επιμένουν και επενδύουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. «Με συντονισμένη ενέργεια όλων των φορέων του προηγούμενους μήνες ζητούσαμε επιτακτικά να μην μείνει αποκομμένο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης από ΄τα νησιά του Αιγαίου. Είναι κομβικό για την πόλη και για την αξία του λιμανιού και η ΠΚΜ θα επενδύσει ακόμη περισσότερο στην προβολή της πόλης και την ενίσχυση των συνεργειών ώστε να υπάρχει όχι μόνο ανοιχτή ακτοπλοϊκή σύνδεση αλλά και ενίσχυση της κρουαζιέρας για τα επόμενα χρόνια», σημείωσε.

Από την πλευρά της Seajets, τονίστηκε ότι το τι μέλλει γενέσθαι θα φανεί στην πορεία. Ο πλοιοκτήτης Παναγιώτης Ηλιόπουλος, αφού εξέφρασε την αγάπη του για την Μακεδονία, είπε ότι «η εταιρία έρχεται να είναι δίπλα σας για όσο μπορεί περισσότερο». «Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε […]», είπε, ενώ στη διάρκεια δηλώσεων προς δημοσιογράφους και στο ερώτημα αν το δρομολόγιο θα συνεχίσει και πέρα από το Σεπτέμβριο είπε ότι θα φανεί στην πορεία. Μιλώντας στα εγκαίνια ενώπιων των αρχών της πόλης, είπε ότι «θα θέλαμε αυτό το πλοίο να μείνει για μας και για εσάς για εσάς και για εμάς, για αρκετό χρόνο, θα κάνουμε ότι μπορούμε θα κάνετε και εσείς από την πλευρά σας». Η Seajet είναι μια εταιρία που ό,τι λέει το κάνει. Γι΄αυτό βοηθήστε μας, ελάτε μαζί μας», πρόσθεσε ακόμη. Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της Seajets, Νίκος Καβαλιέρος τόνισε πως «εκείνο το οποίο για εμάς έχει σημασία είναι ότι όπου πηγαίνουμε θέλουμε να παραμένουμε και οι πελάτες μας να είναι συνεχώς ευχαριστημένοι».

Τα δρομολόγια

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στις 17.00, το πλήρως ανανεωμένο επιβατηγό οχηματαγωγό Aqua Blue χωρητικότητας 1000 ατόμων και 300 οχημάτων βάζει πλώρη από τη Θεσσαλονίκη προς τη Σκιάθο και τις Κυκλάδες (Άνδρο-Σύρο-Τήνο-Μύκονο-Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη), με τελικό προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης. Κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 21.30 θα αναχωρεί από το Ηράκλειο Κρήτης για Κυκλάδες και Σκιάθο, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, η Seajets, από τις 9 Ιουλίου, ανοίγει και έναν ακόμη δρόμο προς το Αιγαίο από την πόλη του Θερμαϊκού με ένα δρομολόγιο που θα εκτελεί επίσης το Aqua Blue και θα ενώνει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες και συγκεκριμένα με τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο και θα εκτελείται κάθε Δευτέρα στις 08.00 με επιστροφή από Αλόννησο στις 15.45, από Σκόπελο στις 16.45 και από Σκιάθο στις 17.30.

Στις κρατήσεις εισιτήριων από όλα τα λιμάνια αναχώρησης προς όλους τους προορισμούς, η εταιρεία προσφέρει και έκπτωση 30%, όταν εκδίδεται μετ' επιστροφής το εισιτήριο (round trip).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ