Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μάρης: Γιατί η Stoiximan ανοίγει θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η ελληνική εταιρεία επενδύει στην πόλη μας όχι λόγω συναισθηματισμού

Ο πρόεδρος της «24 Media» και μέτοχος της Stoiximan, Δημήτρης Μάρης, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για το 3ο Thessaloniki Summit που βρίσκεται σε εξέλιξη και έπλεξε το εγκώμιο της πόλης, αναφερόμενους στους λόγους για τους οποίους η Stoiximan διαλέγει να επενδύσει εδώ.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια του Thessaloniki Summit «Το ότι η Θεσσαλονίκη διαθέτει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικά ιδρύματα ήταν και ο βασικός λόγος που η Stoiximan προχώρησε στην ίδρυση γραφείων στην πόλη μας. «Φτιάχνουμε ένα τεχνολογικό hub σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Είναι μια κίνηση η οποία ανοίγει άμεσα 70 θέσεις εργασίας στο τεχνολογικό κομμάτι ενώ πιστεύουμε ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτές οι θέσεις θα έχουν πολλαπλασιαστεί. Η επιλογή της Θεσσαλονίκης δεν έγινε τυχαία. Εδώ βρήκαμε τις δεξιότητες που ζητάγαμε, βρήκαμε τα ταλέντα, ανθρώπους ιδιαίτερα αξιόλογους και ήρθαμε σε επαφή με ένα πραγματικά εξαιρετικό πανεπιστημιακό και ερευνητικό τομέα. Η Stoiximan ήρθε εδώ γιατί το προσφερόμενο προϊόν ήταν ανταγωνιστικό».

Σε ερώτηση για την πρόσφατη σύμπραξη της Stoiximan με τον OΠΑΠ ο κ. Μάρης επισήμανε ότι «βασίστηκε στην πεποίθησή μας και στην στρατηγική μας να επενδύσουμε στην ελληνικότητα της εταιρείας (…) Δύο ανταγωνίστριες εταιρείες οι οποίες επί μακρόν είχαν αντιπαλότητα και ανταγωνισμούς, κάθισαν σε ένα τραπέζι και μέσω ενός συμβιβασμού αποφασίσαμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε».

Δείτε αναλυτικά για τις θέσεις εργασίας της Stoiximan στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της «24 Media» σημείωσε πως το μοντέλο αυτού του συμβιβασμού και της συνεργασίας επιβάλλεται να βρει εφαρμογή και σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς της χώρας καθώς ακόμη και οι μεγαλύτεροι ελληνικοί όμιλοι είναι μικρομεσαίοι για τα διεθνή δεδομένα.

Τονίζοντας τη σημασίας της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης, ο κ. Μάρης τόνισε ότι «Επιβάλλεται να επενδύσουμε στην εκπαίδευση τόσο των νέων όσο και στην επιμόρφωση του υπάρχοντος δυναμικού με ένταξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού», αποκαλώντας «δημιουργική ρήξη και ανατροπή» αυτό που χρειάζεται το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

«Δεν μπορούμε πλέον να κρυβόμαστε πίσω από ιδεοληψίες και φοβικές συμπεριφορές, χρειάζεται τολμηρή κίνηση προς τα εμπρός. Η αγορά εργασίας είναι απολύτως ανταγωνιστική το ίδιο πρέπει να είναι και η εκπαίδευση. Ειδάλλως θα παράγουμε διαρκώς μη ανταγωνιστικούς αποφοίτους που θα υστερούν σε σχέση με αυτούς που παράγουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού» συμπλήρωσε.

Τ.Τ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 2 κατηγορίες ατόμων που πνίγονται πιο συχνά στις παραλίες - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική
Στην σημασία της πρόληψης και της σωστής ενημέρωσης στάθηκε μέλος της Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, τονίζοντας πως οι παραλίες Χαλκιδικής και...
Οι 2 κατηγορίες ατόμων που πνίγονται πιο συχνά στις παραλίες - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»