Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

Κέντρο Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και στη Θεσσαλονίκη

Κέντρο Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και στη Θεσσαλονίκη
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Συνολικά θα δημιουργηθούν 15 Κέντρα σε όλη τη χώρα

Την αξιολόγηση των προτάσεων για τη δημιουργία των πρώτων Κέντρων Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) ολοκλήρωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εγκρίθηκαν 15 αιτήσεις χρηματοδότησης φορέων, συνολικού προϋπολογισμού 1.904.882,39 ευρώ. Τα πρώτα 15 Κέντρα Στήριξης θα δημιουργηθούν στις περιφερειακές ενότητες: Βορείου Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Μαγνησίας (2), Ιωαννίνων, Κορινθίας, Φωκίδας, Ηρακλείου, Χανίων, Κέρκυρας, Ρόδου, Λέσβου, Λευκάδας.

Το κάθε Κέντρο επιχορηγείται από το υπουργείο Εργασίας με 127.000 ευρώ, για να υποστηρίξει τη λειτουργία των υφιστάμενων φορέων Κ.ΑΛ.Ο. και να καθοδηγήσει τη δημιουργία νέων φορέων. «Τα Κέντρα Στήριξης αναμένεται να αποτελέσουν βασικό μοχλό για την περαιτέρω διάδοση και ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στη χώρα μας. Για τον λόγο αυτό και με στόχο την πληρέστερη γεωγραφική κάλυψη, σχεδιάζεται νέα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για τη δημιουργία επιπλέον Κέντρων Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο.» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, τονίζει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τον τομέα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, ώστε αυτός να εξελιχθεί σε έναν σημαντικό αναπτυξιακό άξονα, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Διάσωση παραδοσιακών ξύλινων αλιευτικών σκαφών

Μηχανική βλάβη στο πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ - Δε θα γίνει το δρομολόγιο