Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μανιταρογύρος, κρεογλυπτική και κρασί σε Detrop - Oenos

Ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο η διπλή έκθεση τροφίμων και ποτών - Τετραπλή παρουσία με εκθέσεις σε τρεις πόλεις για ΔΕΘ -HELEXPO

Της Λεμονιάς Βασβάνη

 

Έχετε δοκιμάσει μανιταρογύρο ή μήπως τυριά με διάφορες προσμείξεις άλλων υλικών; Πώς μπορεί να συνδεθεί η πανεπιστημιακή θεωρία της παραγωγής τροφίμων με την επιχειρηματική πράξη; Τι είναι η κρεογλυτική και η οστεογλυτική; Και πώς μπορούμε να συνδυάσουμε ετικέτες κρασιών και αποστάγματα με εκλεκτά εδέσματα;

Τις απαντήσεις θα τις πάρετε εάν επισκεφτείτε από 2 έως 4 Μάρτη 2019 την διπλή έκθεση τροφίμων και ποτών Detrop και Oenos που θα φιλοξενηθεί εντός της ΔΕΘ-HELEXPO.

Πρόκειται για μια μικρή μόνο γεύση των όσων θα γίνουν στο πλαίσιο των δύο εκθέσεων οι οποίες θα εγκαινιαστούν το Σάββατο 2/3/2019 στις 7 μμ. Συνολικά συμμετέχουν 700 εκθέτες, και τη συμμετοχή τους επιβεβαίωσαν 200 προσκεκλημένοι ξένοι αγοραστές – εμπορικοί επισκέπτες, όπως ανέφερε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO κ. Τάσος Τζήκας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παράλληλο πρόγραμμα είναι γεμάτο με εκδηλώσεις που έχουν την υπογραφή των γνωστών και αγαπημένων Chef Stories, ενώ θα γίνει και ο 11ο διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης και τηλεοπτικός διαγωνισμός για το «Αγαπημένο πιάτο» σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας και του ENA Channel.

oenosdetropsite.jpg

Μάλιστα για τις ανάγκες της Oenos – Detrop όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo κ. Αλέξης Τσαξιρλής, θα ανοίξει τις πύλες του και το Βελλίδειο όπου θα στηθεί wine bar και περισσότεροι από 70 παραγωγοί οίνου θα παρουσιάζουν τα κρασιά τους, ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί η αξία του pairing μέσα από 11 ξεχωριστές εκδηλώσεις.

«Η ιδέα πίσω από τις εκδηλώσεις που σχεδιάσαμε είναι να φαίνεται ο εκθέτης και να δοκιμάζονται τα προϊόντα του. Οπότε επιλέξαμε τα προϊόντα εκείνα που θέλησαν οι εκθέτες και που θα παρασκευαστούν ζωντανά για να τα δοκιμάσει το κοινό», σημείωσε η κυρία Σύλβια Ιωάννα Κουμεντάκη υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις των Chef Stories απαιτεί την προηγούμενη κράτηση.* «Η φετινή Oenos Detrop θα είναι η πιο ζωντανή έκθεση από κάθε άλλη φορά με τα πιο ποιοτικά προϊόντα και το πιο πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων», τόνισε από την πλευρά της η project manager των Oenos Detrop Σέβη Καφφά.

Πάντως για όσους δεν μπορέσουν να επισκεφθούν την ΔΕΘ υπάρχουν μέχρι και τις 6/3 και δράσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, συγκεκριμένα σε wine bars με γευστικές δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων.

teste.jpg

Τετραπλή παρουσία με εκθέσεις σε τρεις πόλεις

Το εκθεσιακό «δίδυμο» τροφίμων και ποτών Detrop και Oenos είναι μια από τις τέσσερις εκθέσεις σε τέσσερις κλάδους που ετοιμάζει η ΔΕΘ-HELEXPO και μάλιστα σε τρεις πόλεις. Οι υπόλοιπες εκθέσεις είναι οι εξής: την Πέμπτη 28/2 ξεκινά στη Λάρισα η Agrothessaly (διάρκεια έως 3/3), η μεγαλύτερη περιοδική έκθεση με 780 συμμετοχές και στην καρδιά της παραγωγής της Ελλάδας, την Παρασκευή 1/3 στην Αθήνα εγκαινιάζεται η Athens International Jewellery Show, γνωστή και ως Ελλήνων Κόσμημα(διάρκεια ως 4/3), που θα δώσει έμφαση στην παραγωγή ελληνικών κοσμημάτων, το Σάββατο 2/3 εγκαινιάζεται στην Αθήνα η έκθεση επίπλου και διακόσμησης Furnidec/ The interior show (διάρκεια έως 4/3), με έμφαση στην ελληνική παραγωγή επίπλων.

 

Στα σκαριά διεθνής έκθεση για τεχνολογία

 

Πέρα όμως από την τετραπλή παρουσία της ΔΕΘ-HELEXPO με εκθέσεις σε τέσσερις κλάδους, ο κ. Τζήκας αποκάλυψε πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον να δημιουργήσουν μια έκθεση για την τεχνολογία που θα λειτουργήσει στην πόλη μας από το 2020. Ήδη στο πρόσφατο ταξίδι που έκανε ο ίδιος μαζί με τον κ. Ποζρικίδη στην Βαρκελώνη έκαναν τις πρώτες επαφές προς αυτή την κατεύθυνση (σημειώστε πως εκεί πραγματοποιείται το Mobile World Congress, από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας στον κόσμο), ενώ επαφές θα γίνουν και με τις ΗΠΑ.

Για κρατήσεις στο Taste Discovery Zone μπείτε εδώ.

 

 

Χρήσιμα

Το Σαββατοκύριακο οι εκθέσεις Oenos και Detrop θα λειτουργήσουν 10.00 -20.00 και την τελευταία ημέρα, Δευτέρα 4 Μαρτίου από τις 10.00 έως τις 18.00.

Η είσοδος επιτρέπεται ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ και γίνεται με τους παρακάτω τρόπους:

-Με ηλεκτρονική εγγραφή (απαραίτητο επαγγελματικό ΑΦΜ). Καταγράφεστε και εκτυπώνετε το καρτελάκι σας

-Με εγγραφή στα Κέντρα Καταγραφής Εμπορικών Επισκεπτών στις εισόδους της έκθεσης (είσοδοι περιπτέρων 8,10,15 και Σ.Κ. Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣ).

-Απαραίτητη η επίδειξη επαγγελματικής κάρτας ή σφραγίδα της εταιρείας

Με εισιτήριο (15€)

-Ομαδικές επισκέψεις από επαγγελματικές σχολές με παιδιά ηλικίας άνω των 18 ετών, επιτρέπονται μόνο τη Δευτέρα, 4/3 και ώρες 12:00 - 16:00 κατόπιν επικοινωνίας στο τηλ. 2310 291264.

Οι επόμενες εκδηλώσεις της Oenos Detrop στην πόλη έχουν ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τα αποστάγματα της 'Oenos'
ΠΟΥ: Oinovate
Συγγρού 5, Θεσσαλονίκη, τηλ. 23140 13774, https://oinovate.gr
ΠΟΤΕ: Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, 20:00
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: οινολόγος Σταυρούλα Λιάπη

Τα κρασιά της 'Μεσήμβριας Οινοποιητικής'
ΠΟΥ: Villa Luna Cafe Bar Restaurant
Αναλήψεως 40, Πανόραμα, τηλ. 2310 340440, www.villa-luna.gr
ΠΟΤΕ: Παρασκευή 1 Μαρτίου, 20:00
ΚΡΑΣΙΑ: Messimvria Winery

Τα Ξινόμαυρα της 'Oenos'
ΠΟΥ: ZAK - contemporary bistrot
Ν. Πλαστήρα 35, τηλ. 2310 τηλ. 2310 438921,
ΠΟΤΕ: Δευτέρα 4 Μαρτίου, μετά τις 20:00

Tsantali Μετόχι Χρωμίτσας: Η ανακάλυψη και δημιουργία ενός μοναδικού αμπελώνα
ΠΟΥ: ΜΕΘΗ Bistro & Wine Bar
Λεωφ. Εθνικής Αντίστασης 65, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 482401,
ΠΟΤΕ: Τετάρτη 6 Μαρτίου, 20:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ