Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα βραβεία της «Gourmet Exhibition»

Εξαιρετικά προϊόντα γαστρονομίας παρουσιάστηκαν για 3 ημέρες στο λιμάνι

Η έκθεση Gourmet Exhibition που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη απέδειξε και φέτος, για τρίτη πλέον χρονιά, πως έχει όραμα και στοχεύει κάθε φορά ακόμη ψηλότερα.

Ανοιξε φέτος τη φιλόξενη και ελπιδοφόρα αγκαλιά της για να υποδεχτεί στο νέο της χώρο, την Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, 80 παραγωγούς αποκλειστικά εξαίρετων προϊόντων γαστρονομίας από όλη την Ελλάδα και πάνω από 8.000 επισκέπτες, αποφασισμένους να γνωρίσουν, να δοκιμάσουν, να απολαύσουν τον πλούτο που πηγάζει από την ελληνική γη και τέλος να τον προμηθευτούν για το σπίτι ή την επιχείρησή τους, ως καταναλωτές ή επιχειρηματίες.

Για να γνωρίσουν οι επισκέπτες της έκθεσης αυτόν τον πλούτο, οι διοργανωτές της θέσπισαν μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με γευσιγνωσίες, παρουσιάσεις, σεμινάρια και ανοιχτές συζητήσεις.

3ge_2.jpg

Επιπρόσθετα, δημιούργησαν δύο ακόμη θεσμούς, τα «Βραβεία Κοινού» όπου προσκάλεσαν τους επισκέπτες της έκθεσης όχι απλώς να δοκιμάσουν τα προϊόντα της αλλά και να τα αξιολογούν, καθώς και τα βραβεία «SpecialistAwards» όπου ειδικοί γευσιγνώστες δοκίμασαν και βαθμολόγησαν 120 προϊόντα, το κάθε ένα προϊόν ξεχωριστά με άριστα το 15, από τα οποία βραβεύθηκαν τα καλύτερα στις κατηγορίες: Παράδοση, Ελιά, Μέλι, Γεύση, Καινοτομία, Συσκευασία.

3ge_5.jpg

Η έκθεση σε αριθμούς

  • 8.000 και πάνω επισκέπτες σε 3 ημέρες:
  • 700 buyers-επαγγελματίες από την Ελλάδα.
  • 200 buyers-επαγγελματίες από το εξωτερικό, κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες.
  • 7% περίπου των καταναλωτών ήταν από το εξωτερικό.
  • 80 παραγωγοί αποκλειστικά με εκλεκτά και 100% τυποποιημένα τρόφιμα από κάθε μεριά της Ελλάδας.
  • 1.700 προϊόντα στα περίπτερα των παραγωγών, στη διάθεση του κοινού για γευστικές δοκιμές, αγορές, παραγγελίες και συνεργασίες.
  • 54 παράλληλες εκδηλώσεις με γευσιγνωσίες, σεμινάρια, ανοιχτές συζητήσεις και παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο “OliveBar”, στο “DeliBar” και στην αίθουσα γευσιγνωσίας:
  • 12 γευσιγνωσίεςελαιολάδων (ε.π. ελαιολάδων)
  • 4 γευσιγνωσίες ελιών
  • 5 γευσιγνωσίες μελιών
  • 17 γευσιγνωσίες διαφορετικών προϊόντων (τουρσιά, αλλαντικά, αλείμματα, σοκολάτες, ροφήματα κτλ)
  • 11 συζητήσεις / παρουσιάσεις
  • 4 τράπεζες γευσιγνωσίας
  • 1 σεμινάριο καλλυντικών
psyhouli_vegeterian.jpg
  • 28 experts που δραστηριοποιούνται στον χώρο της γαστρονομίας συνεργάστηκαν για το αποτέλεσμα της έκθεσης.
  • 120 προϊόντα συμμετείχαν στον διαγωνισμό τωνSpecialistAwards.
  • 5 κριτές γαστρονομίας δοκίμασαν και βαθμολόγησαν τα προϊόντα των SpecialistAwards (αλφαβητικά):   Αλεξάνδρα Ανθίδου, Νικολέτα Μακρυωνίτου, Γιώργος Πίττας, Ιωάννα Σταμούλου και Ελένη Ψυχούλη.
  • 6 οι κατηγορίες τωνSpecialistAwards:   Παράδοσης, Ελιές, Μέλι, Συσκευασίας, Γεύσης και Καινοτομίας.
  • 18 προϊόντα βραβεύθηκαν στα SpecialistAwards:

 

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Χρυσό: Λουκούμια Σύρου, Συκουτρής

Ασημένιο: Καβουρμάς Λήμνου, Παλαίστρος

Χάλκινο: Ελαιόλαδο Efkraton

ΕΛΙΑ

Χρυσό: Δαμασκηνοελιές, Αϊνατζόγλου Family Farms

Ασημένιο: Καλαμών Zαρωμένη, Terra Creta

Χάλκινο: Βιολογικές Ανάλατες Ελιές, Γνήσιες Γεύσεις

ΜΕΛΙ

Χρυσό: Μέλι Γλυκάνισου, Bee Naturalles

Ασημένιο: Μέλι Παλιουρίου, Beekeeper Family

Χάλκινο: Μέλι Καστανιάς, Elawon

ΓΕΥΣΗ
Χρυσό: Κατσικίσιος Καβουρμάς, Παλαίστρος

Ασημένιο: Βιολογικό Παξιμάδι Κυθήρων, Αστάρτη

Χάλκινο: Bread & Butter Chips, Lagadas Farms

KAINOTOMIA

Χρυσό: Σοκολάτα Black Honey, Cocoowa

Ασημένιο: Ελαιόλαδο, Maron

Χάλκινο: Ζυμαρικά χωρίς Γλουτένη, Niama

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Χρυσό: Σοκολάτα Movie, Cocoowa

Ασημένιο: Ελαιόλαδο, Ladolea

Χάλκινο: Ελαιόλαδο, Monogram

 

  • 2.000 επισκέπτες(καταναλωτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι) συμμετείχαν στα Βραβεία Κοινού, βαθμολογώντας όσα ξεχώρισαν ως τα καλύτερα.
  • 5 κατηγορίες στα Βραβεία Κοινού και 5 αντίστοιχα οι εταιρείες-εκθέτες που κέρδισαν:
  • Βραβείο Ελαιολάδου: Terra Creta, Grand Cru
  • Βραβείο Delicatessen: Lazaris, Μαντολάτο Σοκολάτα
  • Bραβείο Φυσικής Περιποίησης: Cura Naturale, Velluto Κρέμα
  • Βραβείο Καινοτομίας: Arritos, Βοτανικό Ρόφημα
  • Βραβείο Συσκευασίας: Cocoowa, Movie Chocolate

 

Ο πιο σημαντικός αριθμός της έκθεσης:   1 ψυχή που κατατέθηκε από όλα τα μέλη της ομάδας στη διοργάνωση και υλοποίησή της και έλαβε τα εύσημα παμψηφεί, από εκθέτες και κοινό.

Ραντεβού στην 4η έκθεση “GourmetExhibition” το 2021 !

Περισσότερα για την GourmetExhibitionστην ιστοσελίδα www.gourmetexhibition.comκαι στις αντίστοιχες σελίδες στο facebookκαι στο Instagram.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη γκαλερί 

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισχύς εν τη ενώσει για να απογειωθεί τουριστικά η Θεσσαλονίκη
Στις συνέργειες που θα βοηθήσουν στο να αναπτυχθεί περαιτέρω το κομμάτι του τουρισμού αναφέρθηκαν φορείς της πόλης, αλλά και του επιχειρείν σε...
Ισχύς εν τη ενώσει για να απογειωθεί τουριστικά η Θεσσαλονίκη
Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου
«Η Όλγα Κολιάτσου υπήρξε δημοσιογράφος που διακρίθηκε για το ήθος, τον επαγγελματισμό και τα αισθήματα αλληλεγγύης έναντι των συναδέλφων της»
Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου