Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

'Designing For Food': Δημιουργοί συναντούν παραγωγούς στη Θεσσαλονίκη

Έκθεση συσκευασίας και branding, ιστορίες παραγωγών και δημιουργών και Β2Β συναντήσεις

Έκθεση συσκευασίας και branding 'Designing For Food' στην οποία συμμετέχουν 18 δημιουργικά γραφεία και δημιουργοί εγκαινιάζεται σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου, 18.00 – 22.00 στον χώρο του Apodec (Στρ. Σφέτσου 3, Περιοχή Φράγκων, Θεσσαλονίκη) από το AgroDesign Cluster και τον δημιουργικό χώρο Apodec, στο πλαίσιο της Thessaloniki Design Week.

Ειδικότερα, πετυχημένοι επαγγελματίες του χώρου (επαγγελματίες της οπτικής επικοινωνίας και του σχεδιασμού, web designers, φωτογράφοι, επαγγελματίες του χώρου της διαφήμισης κ.α.), θα παρουσιάσουν στην έκθεση το δημιουργικό τους έργο το οποίο υποστηρίζει και προωθεί με τον καλύτερο τρόπο τα προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα.

Η έκθεση θα αρχίσει σήμερα, Πέμπτη, στις 19.00 με την εκδήλωση «Creative Couples: Ιστορίες παραγωγών και δημιουργών στον αγροδιατροφικό κλάδο». Τρία ζευγάρια δημιουργών και παραγωγών, θα μοιραστούν με το κοινό καλές πρακτικές αλλά και λάθη προς αποφυγή στην κοινή τους πορεία για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου brand.

Η έκθεση, πέρα από την ημέρα των εγκαινίων, θα λειτουργήσει επίσης την Παρασκευή 10 Μαΐου (12.00 – 15.00 & 18.00 – 21.00) και το Σάββατο 11 Μαΐου (11.00 – 17.00).

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα υπάρχει η δυνατότητα απευθείας επαγγελματικών συναντήσεων (B2B) μεταξύ παραγωγών και δημιουργών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Μαΐου (11.00 με 17.00) στο χώρο του Apodec. Σκοπός είναι να λειτουργήσουν οι συναντήσεις για τους δημιουργούς ως μια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με δυνητικούς νέους πελάτες από τον αγροδιατροφικό κλάδο. Οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται για την καλύτερη προώθηση των προϊόντων τους και θα ήθελαν να συναντήσουν επαγγελματίες του δημιουργικού χώρου και να συζητήσουν μαζί τους για θέματα συσκευασίας, εταιρικής ταυτότητας, σχεδιασμού ιστοσελίδας, φωτογράφησης, συμμετοχής σε εκθέσεις κλπ, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή στις συναντήσεις παρακαλούνται να συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο εδώ

Μιλώντας στο TyposThes.gr η interior designer Τένια Μενεγάκη, ιδιοκτήτρια και creative director του Apodec, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τον αριθμό των δημιουργών που συμμετέχουν φέτος, παρόλο που είναι η πρώτη χρονιά και εκτίμησε ότι του χρόνου θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή, σημειώνοντας παράλληλα την σημασία στήριξης πρωτοβουλιών όπως το Design Week από όλη τη δημιουργική κοινότητα της Θεσσαλονίκης.

Όσο για τη σημασία του σωστού packaging στις μέρες μας, τονίζει ότι μεγαλώνει ο ανταγωνισμός -με την καλή έννοια- και έτσι και οι ίδιοι οι παραγωγοί όταν θέλουν να προωθήσουν το προϊόν τους είναι πολύ σημαντικό να το επικοινωνήσουν και η συσκευασία, το Packaging, είναι κάτι που βοηθάει προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς "στέλνει" μηνύματα στον καταναλωτή. Πράγματα που ένας παραγωγός γνωρίζει για το προϊόν του όπως αν είναι βιολογικό ή όχι, αν η παραγωγή γίνεται με ευαισθητοποίηση προς το περιβάλλον, αν γίνεται σε μικρή κλίμακα κλπ, ένα δημιουργός είναι αυτός που θα αναλάβει να τα επικοινωνήσει υποσυνείδητα στο ράφι.

Στην φετινή έκθεση 'Designing for Food' συμμετέχουν τα παρακάτω δημιουργικά γραφεία και δημιουργοί:

Angelos Tsaousis - Filmografik DocRepublic

Θάνος Τσαμπούκας - dolphins communication design

Nikos Giuris - Slab

Σωτήρης Γκέκας - POINT BLANK

Natasha Chatziangeli Design

Dimitris Koliadimas - Semiotik Design Agency

Christos Tsoleridis - Oxhouse Design Studio

Giorgos Zarzonis - Cocoowa Wild Chocolate

Ioannis Ergeletzis - Kemosabe design studio

George Vavatsis - Hakah Ceramics Design Production

Γρηγορης Σερμπετιάν - Redfish

Θανάσης Γεωργίου - Geographik

Stelios Pseftogas & Μαρία Ψευτογκά - Noon branding+design

Panagiotis Sifakis - Spazio12

Αλέξανδρος Καρασμάνογλου - DesignErgon

Thanasis Manavis - Eptaedron.studio

Θεανώ Πετρίδου - We design

Annie Vasilakou - WEB4BUSINESS

Μ. ΚΟΥΖΟΥΦΗ

designing-for-food.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ