Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

ΕΣΕΕ: Τα μέτρα για τις επιχειρήσεις δεν καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς

ΕΣΕΕ: Τα μέτρα για τις επιχειρήσεις δεν καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Η μερική άρση της κατάσχεσης απέχει σημαντικά από τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ

Θετικό χαρακτηρίζει το μέτρο της μερικής άρσης κατάσχεσης λογαριασμού για τις επιχειρήσεις, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν εξαιρείται το σύνολο των ρυθμίσεων, στις οποίες εν δυνάμει μπορεί να μετέχει ένας επιχειρηματίας (ασφαλιστικές, φορολογικές, εξωδικαστικού προσδιορισμού, πάγιες).

«Είναι μία τροπολογία που ναι μεν επιβραβεύει τους συνεπείς οφειλέτες και αυτό είναι θετικό, στον αντίποδα όμως αυτή η μερική άρση της κατάσχεσης απέχει σημαντικά από τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς», αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως επίσης, ο προβλεπόμενος πολλαπλασιαστικός συντελεστής απελευθέρωσης κεφαλαίων, 3 έως 4,5, είναι εξαιρετικά «δειλός» για να καλύψει τις πάγιες ανάγκες λειτουργίας της επιχείρησης.

«Η πάγια θέση της ΕΣΕΕ γι’ αυτό το θέμα είναι γνωστή από παλιά: επιβάλλεται η θέσπιση ενός ακατάσχετου τροφοδότη λογαριασμού, μέχρι του ποσού που θα καλύπτει ολοσχερώς τις πάγιες λειτουργικές ανάγκες της κάθε επιχείρησης (ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές, προμηθευτές, μισθούς)», υπογραμμίζει και προσθέτει ότι «αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί τόσο η βιωσιμότητα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας όσο και η επιτυχία των ρυθμίσεων που εισάγονται με το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου».

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 80χρονου για αντίσταση σε αστυνομικούς στις Σκουριές

Θεσσαλονίκη: Στα γραφεία του ΑΣ Άρης ο Γιώργος Ορφανός