Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

ΕΟΤ: Ομαλοποιείται η κατάσταση στα τουριστικά καταλύματα της Χαλκιδικής

ΕΟΤ: Ομαλοποιείται η κατάσταση στα τουριστικά καταλύματα της Χαλκιδικής
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Περιορισμένης έκτασης οι ζημιές σύμφωνα με τις πρώτες αυτοψίες

Από τις πρώτες αυτοψίες, που διενήργησε  κλιμάκιο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού  Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Τουρισμού σε τουριστικά καταλύματα της Χαλκιδικής, δεν διαπιστώνονται σοβαρές ζημιές στις τουριστικές εγκαταστάσεις  της περιοχής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Οι ζημιές, που υπήρξαν, αφορούν κυρίως σε εξωτερικούς χώρους, επισκευάζονται σταδιακά και σύντομα αναμένεται η πλήρης  αποκατάσταση και η επιστροφή στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις ( Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων), η φονική καταστροφή προήλθε από ακραίο και πρωτοφανούς έντασης για τις συνήθεις  κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής καιρικό φαινόμενο. 

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και οι 16  Υπηρεσίες Εξωτερικού του Οργανισμού βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και επικοινωνία με τις κατά τόπους αρχές, εντός και εκτός συνόρων ( Περιφέρειες, Πρεσβείες και Προξενεία), καθώς και με Tour Operators, που εδρεύουν στις περιοχές δικαιοδοσίας τους, προκειμένου να συνδράμουν και να παράσχουν κάθε δυνατή ενημέρωση ή πληροφορία σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση  στην  πληγείσα περιοχή.

Η Διοίκηση του ΕΟΤ εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. 

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΕΥΑΘ: Διακοπές νερού στα Πεύκα για ενίσχυση του Φιλύρου

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση της αστυνομίας στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Διαλογής