Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: Νέος πρόεδρος ο Νίκος Ταχιάος - Κόντρα στη Βουλή

Επιβεβαίωση για το ρεπορτάζ του TyposThes

Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ο διορισμός του Νίκου Ταχιάου και Νίκου Κουρέτα στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου αντιστοίχως της Αττικό Μετρό ΑΕ. Υπενθυμίζεται πως το TyposThes σας είχε ενημερώσει πρώτο πως νέος πρόεδρος στην Αττικό Μετρό θα είναι ο Νίκος Ταχιάος (δείτε ΕΔΩ). 

Υπέρ της πρότασης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, για τον διορισμό του κ. Ταχιάου τάχθηκαν 10 βουλευτές της ΝΔ. Αντίθετα, 5 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ και ένας από την Ελληνική Λύση καταψήφισαν και τρεις βουλευτές, από ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25, δήλωσαν «παρών». Η υποψηφιότητα του κ. Κουρέτα έλαβε 10 θετικούς ψήφους από τη ΝΔ, μία αρνητική από την Ελληνική Λύση και 8 «παρών» από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25.

 

Η κόντρα στη Βουλή για αρχαία και Ταχιάο

Αντιπαράθεση σημειώθηκε νωρίτερα στη Βουλή με αφορμή τόσο την κόντρα κυβέρνησης και αρχαιολόγων για τα αρχαιολογικά ευρήματα επί του σταθμού Βενιζέλου στο μετρό Θεσσαλονίκης όσο και την επιλογή του Νίκου Ταχιάου για πρόεδρο στην Αττικό Μετρό.

Συγκεκριμένα, πυρά εξαπέλυσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ανοίγει μέτωπο κατά του εθνικού έργου της αρχαιολογικής υπηρεσίας ενώ διατύπωσε ότι η κυβέρνηση συντάσσεται με ιδιοτελή συμφέροντα εναντίον των αρχαιολόγων.

Ο κος Φίλης, εκτός των άλλων δεν παρέλειψε να εξαπολύσει δριμύ κατηγορώ αναφορικά και με την επιλογή του Νίκου Ταχιάου ως προέδρου στην Αττικό Μετρό εκφράζοντας πως επιθυμία του είναι να κάνει επικοινωνιακή διαχείριση του μετρό Θεσσαλονίκης, δηλαδή προπαγάνδα για να παραπλανήσει τους πολίτες.

«Δεν έχουμε ανάγκη επικοινωνιακής προώθησης του έργου ΜΕΤΡΟ Θες/νίκης γιατί η επικοινωνιακή θεώρηση είναι μια προπαγάνδα. Έχουμε ανάγκη έργου που θα υλοποιηθεί εντός χρονοδιαγράμματων», τόνισε προσθέτοντας «Ακουσα τον κο Ταχιάο να λέει με καταχρηστικό τρόπο ότι είναι ειδικός στην επικοινωνιακή προώθηση έργων που δημιουργεί κακές σκέψεις. Επικοινωνιακή διαχείριση σημαίνει να κοροϊδεύει τον κόσμο. Θέλουμε πρόσωπα υπεύθυνα να προωθήσουν το σχεδιασμό έργου»

Η αντιπαράθεση για την επιλογή Ταχιάου μάλιστα, συνεχίστηκε στο ίδιο σκληρό ύφος με τον Νίκο Φίλη να κάνει λόγο για αποτυχημένους πολιτευτές για επικεφαλής δημοσίων οργανισμών αλλά και για αναβίωση παλαιοκομματικής πολιτικής.

« Έχω σοβαρές αμφιβολίες και για όσα είπε και για τη δημόσια εικόνα που έχει διαμορφώσει  γιατί έρχεται ως αποτυχών πολιτευτής. Η επιλογή της κυβέρνησης να επιλέξει πρόσωπα που απέτυχαν, είναι κακή πρακτική παλαιοκομματική. Δεν θέλω αδικήσω τον κο Ταχιάο αλλά έτσι του συμπεριφέρεται η κυβέρνηση. Δεν πρέπει να αναβιώσει η πολιτική οι αποτυχόντες στην πολιτική να εμφανίζονται ως επιτυχόντες ή εν δυνάμει επιτυχόντες στο χώρο της δημόσιας διοίκησης.», είπε.

Αντίλογος στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης δεν άργησε να έρθει από την πλευρά της κυβέρνησης με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κο Καραμανλή να τονίζει πως δεν τίθεται θέμα επίθεσης στους αρχαιολόγους αλλά οι ίδιοι βρίσκονται σε τεράστια αντιπαράθεση για ζητήματα όπως ανασκαφή Αμφίπολης ή ΜΕΤΡΟ Θες/νίκης.

 «Δεν υπάρχει μία ενιαία στάση των αρχαιολόγων αλλά πολλές. Σας διαβεβαιώ δεν έχω καμία εμμονή. Σέβομαι και δέχομαι ότι πρέπει σεβαστούμε αρχαιολογικό πλούτο και να τον αναδείξουμε.» ξεκαθάρισε ο κος Κώστας Καραμανλής.

Παράλληλα, ο  υπουργός Μεταφορών και Υποδομών δεν παρέλειψε να αντικρούσει τα πυρά για την επιλογή Ταχιάου στην προεδρία της Αττικό Μετρό, προτρέποντας ο πρόεδρος να κριθεί από το έργο του αφού εκτός από υποψήφιος βουλευτής και δήμαρχος έχει ένα πλούσιο βιογραφικό.

«Δεν χρειάζεται υπεράσπιση αλλά πέρα από υποψήφιος βουλευτής και δήμαρχος έχει ένα πολύ σοβαρό βιογραφικό, είναι τεχνοκράτης και το καλύτερο θα ήταν να τον αφήσουμε στη θέση του και να τον κρίνουμε από έργο του και να μην κάνουμε αυθαίρετες κρίσεις. Δεν σημαίνει ότι κάποιος που κατέβηκε στον πολιτικό στίβο και δεν κατάφερε εκλεγεί, αποκλείεται από άλλες δημόσιες θέσεις, να τους κρίνουμε όλους από το έργο τους», κατέληξε.

Ταχιάος: «Στο μέλλον θα κριθούμε»

Σημειώνεται ότι απάντηση στα καρφιά Φίλη δεν παρέλειψε να δώσει και ο ίδιος ο Νίκος Ταχιάος ο οποίος και δήλωσε χαρακτηριστικά πως είναι περήφανος για τις αποτυχίες του όπως και για τις επιτυχίες του» ενώ επεσήμανε πως δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται πολιτευτής ένας άνθρωπος που μπήκε στην πολιτική από νεαρή ηλικία.

« Δεν θέλω υπερασπιστώ τον εαυτό μου, είμαστε μια γενιά κ Φίλη εσείς και εγώ σε άλλη αντίπαλη παράταξη… το ότι εξετέθην σε εκλογές και δεν εξελέγην είναι κάτι που κάθε άνθρωπος μπορεί περιμένει. Δεν με ενόχλησε ο όρος αποτυχία αλλά ο όρος πολιτευτής, τον όρο πολιτευτής δεν θα τον έλεγα για ανθρώπους που έχουν μπει στο πετσί πολιτικής από νεαρή ηλικία.», εξέφρασε εκτός των άλλων τονίζοντας πως οι αποτυχίες είναι αυτές που μας διαμορφώνουν.

« Στο μέλλον θα κριθούμε» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο μετρό Θεσσαλονίκης αλλά και στην φερόμενη κόντρα με τους αρχαιολόγους μάλιστα ο κος Ταχιάος εξέφρασε πως το μετρό πρέπει πάντα να το βλέπουμε στο πλαίσιο μιας γενικής κυκλοφοριακής θεώρησης αλλά και πως είναι πιθανό να υπάρχει ένα γενικότερο θέμα στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με αντανακλαστικά της.

«Πρέπει να συνδιαλεχθούμε με πόλη και να φέρουμε μία καταλλαγή σε μία αντίδραση που αποκτά δραματικούς τόνους χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος» είπε συγκεκριμένα.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Βετεράνοι «αστέρες» του αθλητισμού υπέρ των πληγέντων της Θεσσαλίας
Έπειτα από πρωτοβουλία του Γιάννη Γιαννούλη, Μπάνε Πρέλεβιτς, Αγγελος Χαριστέας, Γιάννης Μπουρούσης, Ελπίδα Τικταπανίδου βρέθηκαν στα ανοιχτά...
Θεσσαλονίκη: Βετεράνοι «αστέρες» του αθλητισμού υπέρ των πληγέντων της Θεσσαλίας