Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

EBZ: «Συντονισμένη, αήθης επίθεση από ανταγωνιστικά επιχειρηματικά συμφέροντα»

Μήνυμα ότι φροντίζει για τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας στέλνει η διοίκηση της ΕΒΖ

Ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, εργάζεται εντατικά από την πρώτη ώρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της για τη διάσωση της τευτλοκαλλιέργειας, το καλό των παραγωγών και την εξασφάλιση βιωσιμότητας για την ΕΒΖ, παρά τα λίγα όπλα που έχει στα χέρια της λόγω της κατάστασης της βιομηχανίας, στέλνει με αποψινό δελτίο τύπου του το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

"Επειδή οι στιγμές είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τη διάσωση της καλλιέργειας, συνιστούμε προς όλους σύνεση και ψυχραιμία, γιατί στην παρούσα συγκυρία δεν προέχουν ούτε οι αποικιοκρατικής λογικής επιχειρηματικές απαιτήσεις, ούτε οι προσωπικές φιλοδοξίες, ούτε το επικοινωνιακό παιχνίδι σε βάρος των καλλιεργητών", υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ. 

Διαβεβαιώνοντας λοιπόν τους παραγωγούς ότι η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε διαρκή και άμεση συνεργασία με την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων και με γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, η διοίκηση της ΕΒΖ υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι "προβαίνει σε όλες τις ενέργειες εκείνες που απαιτούνται, για την πραγματική επίλυση του κρίσιμου αυτού ζητήματος".

Αναφερόμενη στο έργο της το τελευταίο 15μηνο, η διοίκηση της ΕΒΖ επισημαίνει: "από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση της εταιρείας είχε ως πρώτιστο μέλημα την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων της και των τευτλοπαραγωγών της χώρας, έχοντας καλύψει σήμερα το σύνολο των οφειλών της προς αυτούς" και προσθέτει ότι στους 15 μήνες της θητείας της, "κατορθώσαμε να αποπληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις, που είχαν δημιουργηθεί από προηγούμενες διοικήσεις προς τους παραγωγούς, ενώ παράλληλα καταβλήθηκαν όλα τα οφειλόμενα προς τους εργαζομένους μέχρι και τον Αύγουστο του 2019". 

Επιπλέον, η διοίκηση της ΕΒΖ υπενθυμίζει ότι: "εκπονήθηκε ένα βιώσιμο σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας με τη συμβολή της βασικής πιστώτριας, τράπεζας Πειραιώς, το οποίο έχουμε καταθέσει προς έγκριση στο αρμόδιο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Για το λόγο αυτό και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο οικείο επιχειρηματικό σχέδιο γνωστοποιήσαμε εγκαίρως προς τους παραγωγούς ότι η εταιρεία αδυνατεί να προβεί στη λειτουργία των παραγωγικών της εργοστασίων και κατά συνέπεια δεν μπορεί να υποστηρίξει την καλλιέργεια τεύτλων για το έτος 2019". 

"Για διάφορους λόγους που εκφεύγουν της δικής μας αρμοδιότητας, μια μερίδα παραγωγών προέβη καλόπιστα σε καλλιέργεια τεύτλων. Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε αυτή η εξέλιξη προτείναμε προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ως μοναδική λύση την υπό συγκεκριμένες νομικές προϋποθέσεις και εντός του πλαισίου της διαδικασίας εξυγίανσης εκμίσθωση του εργοστασίου του Πλατέος, ως τη μόνη εν λειτουργία παραγωγική μονάδα, η οποία μπορεί να απορροφήσει τη φετινή παραγωγή", σημειώνει. 

Καταλήγοντας επισημαίνει ότι "τις τελευταίες μέρες η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης "γίνεται αποδέκτης μιας συντονισμένης και αήθους επίθεσης από συγκεκριμένα ανταγωνιστικά επιχειρηματικά συμφέροντα, ακριβώς τη στιγμή που επιχειρείται η εξεύρεση ασφαλούς λύσης αναφορικά με τη διάσωση της καλλιέργειας του 2019. Συγχρόνως και παρά τα όσα επιτηδευμένα διαρρέονται στον τύπο προς χάριν δημιουργίας εντυπώσεων και μόνο, κάθε άλλο παρά αποδεικνύεται εμπράκτως η βούλησή τους να συμβάλλουν στην προσπάθεια για την απορρόφηση της φετινής παραγωγής".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διακοπές από αύριο για τους μαθητές – Ολοκληρώνεται σήμερα η σχολική χρονιά
Σε νηπιαγωγεία και δημοτικά - Σήμερα θα ολοκληρωθούν και οι προαγωγικές εξετάσεις στα λύκεια, για Α’ και Β’ τάξη
Διακοπές από αύριο για τους μαθητές – Ολοκληρώνεται σήμερα η σχολική χρονιά