Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Επένδυση 7,2 εκατ. ευρώ από την DHL Express Ελλάδας στο «Μακεδονία» (ΦΩΤΟ)

Κατασκευάζει νέο, υπερσύγχρονο κέντρο διαλογής

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ 

Τη μεγαλύτερη επένδυσή της στη Βόρεια Ελλάδα θα πραγματοποιήσει η DHL Express Ελλάδας στο αεροδρόμιο Μακεδονία, κατασκευάζοντας ένα νέο και υπερσύγχρονο κέντρο διαλογής. H DHL Express Ελλάδας και η Fraport Greece υπέγραψαν σήμερα σύμβαση 10ετούς συνεργασίας.

Ειδικότερα, πρόκειται για μία επένδυση διάρκειας 10 ετών, που ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ και έχει ως στόχο την αναβάθμιση της παρουσίας της DHL Express στη χώρα, τη συνεχή βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος για τους ανθρώπους της και, βέβαια, τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πελάτες. Σημειώνεται, πως η DHL Express Ελλάδας είναι η μόνη εταιρεία Ταχυμεταφορών με απευθείας πτήση σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με το διεθνές δίκτυο 220 χωρών, γεγονός που ενισχύει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα.

Τι θα περιλαμβάνει η επένδυση 

Πιο συγκεκριμένα, οι πλήρως αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις του χώρου λειτουργικών διεργασιών θα περιλαμβάνουν ράμπα φόρτωσης – εκφόρτωσης για 24 αυτοκίνητα και κυλιοδιάδρομους αυτόματης διαλογής για έως και 2.000 αποστολές την ώρα. Επίσης, στις νέες εγκαταστάσεις θα υπάρχει πλέον χώρος εξυπηρέτησης μεγάλων φορτηγών, γεγονός που θα επιτρέψει τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης απ’ ευθείας με το ευρωπαϊκό δίκτυο οδικής μεταφοράς της DHL. Στον ίδιο χώρο θα στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην πόλη, ενώ θα υπάρχει και σημείο εξυπηρέτησης του κοινού για παραλαβή και παράδοση δεμάτων.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος DHL Express Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας κ. Ελευθέριος Σαμαράς,  «oι επενδύσεις και τα έργα που ενισχύουν και εξελίσσουν τις δυνατότητες της DHL Express Ελλάδας, συνεχίζουν να είναι αναπόσπαστο κομμάτι του επιχειρησιακού μας σχεδιασμού. Με συνέπεια αλλά  και υπευθυνότητα ολοκληρώσαμε πριν από δυο χρόνια το μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας μας, στα 40 χρόνια παρουσίας μας στη χώρα. Αυτή τη φορά, είμαστε εδώ, στη Θεσσαλονίκη, για την επόμενη μεγάλη μας επένδυση που θα δώσει μία δυνατή πνοή εξωστρέφειας στις ελληνικές επιχειρήσεις, ανοίγοντας το δρόμο σε περισσότερες από 220 χώρες που δηλώνει παρουσία η εταιρεία μας».

Οι στόχοι της νέας επένδυσης είναι η ισχυροποίηση της παρουσίας της εταιρίας στην Ελλάδα, η δημιουργία εξαιρετικών συνθηκών εργασίας και η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Οι εγκαταστάσεις θα εκτείνονται σε έκταση 5.000 τ.μ.. Το έργο θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο 2020 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Σημειώνεται ότι η επένδυση γίνεται με ίδια κεφάλαια.

Το μερίδιο αγοράς της DHL Express Ελλάδας ξεπερνά το 57% πανελλαδικά, ενώ έχει παρουσία σε 61 σημεία εξυπηρέτησης από τα οποία εξυπηρετεί 3.000 πελάτες. Στη Θεσσαλονίκη η παραγωγή αντιπροσωπεύει το 20% του συνολικού κύκλου εργασιών της στην Ελλάδα και ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι έχει πολλές προοπτικές. Τα τελευταία 3-4 χρόνια σε όλη την Ελλάδα η DHL Express Greece δημιούργησε 100 περίπου θέσεις εργασίας. Από αυτές οι περίπου 10 αφορούν στη Θεσσαλονίκη. Η πρόβλεψη του κ. Σαμαρά για το μέλλον είναι πως θα συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης και θα αφορά ειδικότητες όπως διανομείς, φορτοεκφορτωτές, άτομα για αποθήκη,  τηλεφωνική εξυπηρέτηση (θα μεγαλώσει το τηλεφωνικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη), πωλήσεις κ.λπ. Τα επόμενα 2-3 χρόνια η Θεσσαλονίκη από 60 περίπου άτομα θα πάει στα 100 γιατί θα αυξηθεί η δουλειά, όπως εκτίμησε ο κ. Σαμαράς.  

Ο ίδιος μίλησε για την ιστορία και τη φιλοσοφία της εταιρίας και τις παροχές που προσφέρει στους εργαζομένους της, ενώ τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια αύξησε τις θέσεις εργασίας κατά 30%. Μίλησε ακόμη για τις βασικές παραμέτρους του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

img_20191107_124533_resized_20191107_124559234.jpg

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece, κ. Alexander Zinell σχολίασε σχετικά: «Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διαχείριση και τον εκσυγχρονισμό των 14 αεροδρομίων πριν 2,5 χρόνια, η αποστολή μας δεν είναι μόνο να βελτιώσουμε τις υποδομές και να αναβαθμίσουμε την ταξιδιωτική εμπειρία αλλά επίσης, να μετατρέψουμε τα αεροδρόμια σε πόλους ανάπτυξης και προόδου για τις περιοχές που υπηρετούν. Με την εξέλιξη του κατασκευαστικού μας προγράμματος να έχει  φτάσει πλέον στο 78% ολοκλήρωσης για τα 14 αεροδρόμια στο σύνολό τους, ήδη  γίνεται φανερή η στρατηγική επιλογή πολλών εταιρειών να ενώσουν τις δυνάμεις τους με εμάς και να αποτελέσουν μέρος αυτής της παραγωγικής διαδικασίας. Θα ήθελα να καλωσορίσω τη DHL Express Hellas – το κορυφαίο brand name στις μεταφορές στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο σημαντικό της έργο.»

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος μίλησε για μια πολύ σημαντική επένδυση. Για τη Θεσσαλονίκη κάθε μια επένδυση είναι χρήσιμη και κάθε επένδυση αυτού του μεγέθους είναι κρίσιμη τόνισε μεταξύ άλλων ενώ πρόσθεσε ότι από τη θέση του δημάρχου καλωσορίζει ιδιωτικές πρωτοβουλίες και δήλωσε πως ο δήμος θα σταθεί αρωγός σε κάθε ανάλογη προσπάθεια. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο οποίο μίλησε για μια πολύ ευχάριστη είδηση που γεμίζει αισιοδοξία επιχειρηματική κοινότητα Β. Ελλάδος που θα λειτουργήσει ως αρωγός της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της περιοχής.

img_20191107_120054_resized_20191107_120120802.jpg
dhl_interior-_picture3.png

 

dhl_interior-_picture2.png
dhl_interior-_picture1.png
dhl_exterior_-_picture1.jpg

 

dhl_exterior_-_picture2.jpg

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ