Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Πού θα ταξιδέψουν φέτος τα Χριστούγεννα οι βορειοελλαδίτες

Αυξημένη η ζήτηση για ταξίδια - Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Αυξημένη είναι η ζήτηση για ταξίδια την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και έχουν ήδη γίνει προκρατήσεις για εκδρομές σε τουριστικά γραφεία της Βόρειας Ελλάδας, κυρίως για εξωτερικό. Το προφίλ των ταξιδιωτών μπορεί να άλλαξε τα χρόνια της κρίσης και να ψάχνουν οικονομικότερες επιλογές διαμονής μειώνοντας παράλληλα και τις ημέρες, ωστόσο το ταξίδι δεν τον έκοψαν.

Όπως δήλωσε στον Τύπο Θεσσαλονίκης ο κ. Βύρων Θεολόγης, πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, υπάρχει ζήτηση και οι Έλληνες θα κινηθούν αυτές τις γιορτές. Μάλιστα αναφέρει ότι μεγαλύτερη ζήτηση έχουν οι οδικές εκδρομές. Το early booking ξεκίνησε από τα μέσα Οκτωβρίου και οι κρατήσεις πηγαίνουν καλά μέχρι στιγμής. Αν και είναι ακόμη νωρίς (θεωρείται ότι η εικόνα θα έχει διαμορφωθεί μέχρι το τέλος του μήνα), ο κ. Θεολόγης εκτιμά ότι με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, φέτος τις γιορτές οι εκδρομές θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα.

Ώς προς τους προορισμούς που επιλέγονται από τους ταξιδιώτες, αυτοί ποικίλουν: Πράγα, Βιέννη και Βουδαπέστη, κλασσικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί όπως Παρίσι και Λονδίνο αλλά και οδικές εκδρομές στα Βαλκάνια, (Σόφια, Βουκουρέστι, Οχρίδα), ενώ πακέτα προσφέρονται και για Κύπρο, Ντουμπάι, Σικελία κ.ά. Δημοφιλής και αγαπημένος προορισμός για τους βορειοελλαδίτες παραμένει εξάλλου και η Κωνσταντινούπουλη, στην οποία αναμένεται να ταξιδέψει οδικώς και αυτές τις γιορτές αρκετός κόσμος. Για τους εγχώριους προορισμούς και ειδικά τους νησιωτικούς, δεν παρατηρείται μεγάλη κίνηση τα Χριστούγεννα "γιατί οι Έλληνες έχουν συνυφασμένα τα νησιά με το καλοκαίρι πιο πολύ", όπως επισημαίνει ο κ. Θεολόγης.

Σε ότι αφορά τις τιμές, οι τριήμερες και τετραήμερες οδικές εκδρομές κυμαίνονται από 180 έως 250-300 ευρώ, ενώ οι αεροπορικές εκδρομές από 250-400 ευρώ περίπου. Λίγο πιο ακριβά βγαίνουν τα πακέτα για Λονδίνο και Παρίσι.

 

Η σύνδεση της Θεσσαλονίκης

 

Στο μεταξύ, πολύ σημαντική χαρακτηρίζουν την είδηση ότι επίκειται ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με νησιά του Αιγαίου και μάλιστα άμεσα, μέσα στη χειμερινή περίοδο, πιθανόν και από τον επόμενο μήνα, οι τουριστικοί πράκτορες της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως σημειώνουν δεν υπήρχε καμία σύνδεση από το λιμάνι της πόλης. Τους δημιουργεί την ελπίδα ότι αν πάει καλά μπορεί να αποτελέσει προπομπό και για κάποια άλλη σύνδεση, ενώ ευελπιστούν και σε ευχάριστες ειδήσεις για σύνδεση της πόλης με Σποράδες και Κρήτη το καλοκαίρι.

Σε νέες ευχάριστες ειδήσεις ελπίζουν και για τις αεροπορικές συνδέσεις, ειδικά μετά την ολοκλήρωση και των έργων στο "Μακεδονία" που αφορούν το νέο τέρμιναλ και τον νέο αεροδιάδρομο. Τονίζουν πάντως πως τους ενδιαφέρουν οι αεροπορικές που έρχονται να μείνουν στην πόλη, που έχουν και συνέχεια και συνέπεια". Δεν θέλουμε να έρχονται μόνο για κάποιο χρονικό διάστημα να βάζουν ένα δρομολόγιο για 1-2 μήνες και μετά να το αποσύρουν και να φεύγουν", όπως λένε χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε ότι χθες, η Eurowings, αεροπορική εταιρεία, μέλος του Ομίλου Lufthansa, ανακοίνωσε ότι ενισχύει την παρουσία της στο αεροδρόμιο Μακεδονία, ανακοινώνοντας αύξηση των πτήσεων προς Αμβούργο για το καλοκαίρι του 2020. Ειδικότερα, μια επιπλέον πτήση προστίθεται από το Αμβούργο για τη Θεσσαλονίκη. Με την ενισχυμένη σύνδεση οι επιβάτες θα μπορούν από τις 03 Ιουλίου 2020 να ταξιδεύουν απευθείας προς και από τη Θεσσαλονίκη έξι φορές της εβδομάδα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ