Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός- Use My Rental: Διάθεση ακινήτων σε γιατρούς και νοσηλευτές

Πλατφόρμα για καταχώρηση ακινήτων - Καταγράφεται ήδη αυξημένο ενδιαφέρον από γιατρούς και νοσηλευτές

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ 

Διαμερίσματα για τις στεγαστικές ανάγκες γιατρών και νοσηλευτών που ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει η κυβέρνηση για την στελέχωση των νοσοκομείων, διαθέτει, ακόμα και δωρεάν, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.), για να βοηθήσει την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας για τον περιορισμό του κορωνοϊού στην χώρα μας.

Η διάθεση των καταλυμάτων γίνεται από μέλη του ΠΑΣΥΔΑ -αλλά όχι μόνο- δωρεάν ή με μόνη υποχρέωση την πληρωμή των παγίων εξόδων (ρεύμα, νερό, internet, κοινόχρηστα, κ.λ.π.) ή με μειωμένο μίσθωμα που περιλαμβάνει και όλα τα πάγια έξοδα.

Για τον σκοπό αυτό ο Σύλλογος πήρε την πρωτοβουλία και έχει δημιουργήσει δικτυακή εφαρμογή (πλατφόρμα) στην διεύθυνση www.usemyrental.gr, για να βοηθήσει τα ενδιαφερόμενα μέρη να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους και ήδη εκδηλώνεται πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από γιατρούς και νοσηλευτές.

«Η καταγραφή των σπιτιών άρχισε από σήμερα και πιστεύουμε ότι μέσα στην εβδομάδα, όσο ενημερώνεται ο κόσμος για την πλατφόρμα θα αυξάνεται η προσφορά ακινήτων», τόνισε μιλώντας στο TyposThes o πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α. κ. Ανδρέας Χίου.

Ήδη, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, στην πλατφόρμα είχαν καταγραφεί 18 σπίτια στην Αθήνα. Για κάποια η παραχώρηση χρήσης είναι δωρεάν. Ωστόσο, στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας δεν υπάρχουν προς το παρόν καταγραφές.  Από την άλλη πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που καταγράφεται από γιατρούς και νοσηλευτές. «Λαμβάνουμε συνέχεια e-mail και τηλέφωνα», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χίου.

Τα μέλη του ΠΑΣΥΔΑ πανελλαδικά είναι περίπου 1.600 ωστόσο η πρωτοβουλία αυτή δεν απευθύνεται μόνο σε μέλη, όπως διευκρινίζει ο κ. Χίου.

«Με αυτό τον τρόπο βοηθάμε και όσους χρειάζονται ένα κατάλυμα στην δύσκολη αυτή περίοδο και καλύπτουμε και τα έξοδα των ακινήτων μας. Ας δείξουμε στον κόσμο ότι η βραχυχρόνια διαμονή έχει ανθρώπινο πρόσωπο», αναφέρεται χαρακτηριστικά από το σύλλογο. Σε περίπτωση που κάποιος δεν επιθυμεί να διαθέσει το ακίνητο εντελώς δωρεάν προτείνεται να το διαθέσει με μειωμένο μίσθωμα. Είναι κάτι που ελέγχεται καθημερινά, όπως λέει ο κ. Χίου ενώ σημειώνει ότι τα συγκεκριμένα διαμερίσματα είναι πλήρως επιπλωμένα, εξοπλισμένα με τα πάντα, τα περισσότερα έχουν ακόμη και Νέτφλιξ.

Έχουν ακυρωθεί τα πάντα μέχρι Μάιο

Σημειώνεται ότι όλος το τουριστικός κλάδος έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού. Σε ότι αφορά τη βραχυχρόνια μίσθωση, όπως αναφέρει ο κ. Χίου το τρίμηνο Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος «έχουν ακυρωθεί τα πάντα», ωστόσο για το καλοκαίρι δεν υπάρχουν ακόμη πολλές ακυρώσεις, καθώς όλοι «είναι μουδιασμένοι και περιμένουν να δουν τι θα γίνει». Σε ότι αφορά τις επιστροφές χρημάτων για ακυρώσεις, ο ίδιος αναφέρει ότι είναι θέματα που κανονίζονται με βάση την πολιτική κάθε πλατφόρμας.

Σημειώνεται ότι η αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν αφορά τη βραχυχρόνια μίσθωση. Μόνο ένας ΚΑΔ, ο 5520 που αφορά μόνο τα εποχικά καταλύματα εντάσσεται στη λίστα των επιχειρήσεων που θα στηριχθούν και δεν καλύπτει τη βραχυχρόνια μίσθωση. Ο σύλλογος θα ζητήσει να ενταχθεί και ο κωδικός 6620 στους ΚΑΔ που έχουν πληγεί. «Η βραχυχρόνια μίσθωση έχει αποδεδειγμένα μείωση τζίρου», επισημαίνει ο κ. Χίου.

Απλή στη χρήση η φόρμα

Ο σύλλογος δημιούργησε μια απλή στην χρήση πλατφόρμα για να γίνεται η καταχώρηση του ακινήτου με απλό και εύκολο τρόπο. Η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 2 λεπτά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μέλη μας η μη, σε όλη την Ελλάδα, που επιθυμούν να παραχωρήσουν το κατάλυμά τους για αυτό τον σκοπό, να  το καταχωρήσουν στην παραπάνω πλατφόρμα, έτσι ώστε να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν μαζί τους, επισημαίνει ο ΠΑΣΥΔΑ.

Η πλατφόρμα είναι μια εθελοντική κοινωνική προσφορά για να φέρει σε επαφή ιδιοκτήτες η διαχειριστές ακινήτων που προσφέρουν τα καταλύματά τους με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

-Εντελώς δωρεάν με την ένδειξη “Δωρεάν παραχώρηση χρήσης”

-Με μοναδική υποχρέωση πληρωμής παγίων εξόδων (ρεύμα, νερό, internet & κοινόχρηστα), με την ένδειξη “Πληρωμή μόνο παγίων”

-Με μειωμένο μίσθωμα, με την ένδειξη “Βραχυχρόνια Μίσθωση” το οποίο περιλαμβάνει και όλα τα παραπάνω έξοδα.

 

Η διαδικασία

Η διαδικασία περιγράφεται αναλυτικά στην διεύθυνση της εφαρμογής www.usemyrental.gr

Ισχύει ό,τι και για τις offline μισθώσεις.

-Μπαίνουμε στο Taxis και δηλώνουμε το ΑΦΜ του μισθωτή

-Επιλέγουμε την κατηγορία "Τουριστική (βραχυπρόθεσμη)"

-Δηλώνουμε το συμφωνηθέν ποσό (για δωρεάν δηλώστε 1 ευρώ για να περάσει η δήλωση)

-Στις σημειώσεις γράψτε ότι πρόκειται για προσωρινή διαμονή δευτερεύουσας κατοικίας

Η εκτύπωση του μισθωτηρίου είναι απαραίτητη για να μπορεί να δηλωθεί η διεύθυνση του συγκεκριμένου ακινήτου ως προσωρινή διαμονή του επισκέπτη από την εργασία του σε περίπτωση ελέγχου λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες η διαχειριστές ακινήτων μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας με email στο [email protected] η στο τηλ. 6950704121 που θα λειτουργεί για αυτό τον σκοπό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ