Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Φόβοι για λουκέτα σε 1 στα 3 μαγαζιά – Κρίσιμος Αύγουστος

Δύσκολο προβλέπεται το καλοκαίρι σε εστιατόρια και ταβέρνες

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο να βάλουν λουκέτο θα βρεθούν αρκετές επιχειρήσεις εστίασης της Θεσσαλονίκης, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εταιρείας δημοσκοπήσεων την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης ένα ποσοστό 11% των πολιτών τα επισκέφθηκε για φαγητό, δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών & Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Επιτροπίδης και πρόσθεσε πως «την περασμένη εβδομάδα έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΕΣΕΒΕ) τόνιζε πως στους επόμενους μήνες μία στις τρεις επιχειρήσεις θα κλείσει». «Η αγορά παραμένει “μουδιασμένη” σε ό,τι αφορά στο φαγητό, στα εστιατόρια. Στα καφέ μπαρ η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη γιατί ο κόσμος θα δώσει πχ 3 ευρώ για να πιει έναν καφέ», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Παράλληλα ανέφερε πως ένα μεγάλο ποσοστό καταναλωτών δεν έχει χρήματα. Επίσης σχολίασε ότι αρκετοί πολίτες έχουν φοβηθεί από τα όσα ακούγονται για νέο lockdown από το φθινόπωρο. Και πρόσθεσε: «Είναι λάθος να ακούγεται πώς θα υπάρξει νέο Lockdown όπως είναι λάθος να υπάρχει πχ παρατεταμένη προεκλογική περίοδος. Ο κόσμος φοβάται και δεν θέλει να ξοδεύει χρήματα. Εξάλλου πιστεύουμε πως μπορεί το φθινόπωρο να υπάρξει άλλη μορφή μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας».

Ο κ. Επιτροπίδης υπογράμμισε πως ζητούν από την κυβέρνηση «να επιδοτήσει την εργασία και όχι την ανεργία». «Αντί να δώσει χρήματα στα ταμεία ανεργίας, να τα δώσει για εργασιακές εισφορές ώστε να μην γίνουν απολύσεις. Φοβάμαι πως αν δεν υπάρξει μέριμνα και μέτρα στήριξης από τις 15/7 και μετά θα έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους και τον Αύγουστο θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις», τόνισε.

«Να δοθούν χρηματοδοτήσεις χωρίς να εμπλέκονται οι τράπεζες»

Πρόσθεσε πως «τα δάνεια που δόθηκαν ήταν στις υγιείς επιχειρήσεις και όχι σε αυτές που πλήττονται», διευκρίνισε πως υπήρξε μια αλλαγή στο θέμα των δανείων, καθώς η κυβέρνηση έδωσε δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν και επιχειρήσεις που ήταν ζημιογόνες το 2019, όμως τόνισε πως «πρέπει να δοθούν κεφάλαια κίνησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις χωρίς να εμπλέκονται οι τράπεζες». Το αίτημα αυτό που το κατέθεσε η ΓΣΕΒΕΕ, το εξετάζει η κυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ στη Θεσσαλονίκη: Δίπλωσε νταλίκα στον Περιφερειακό – Μπαράζ τροχαίων
Έχει μείνει ανοιχτή μόνο μια λωρίδα και έχει σχηματιστεί μεγάλο μποτιλιάρισμα – Σε ποιο σημείο έγινε το ατύχημα
ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ στη Θεσσαλονίκη: Δίπλωσε νταλίκα στον Περιφερειακό – Μπαράζ τροχαίων