Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

Νέα ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις ζητά ο ΕΣΑ

Νέα ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις ζητά ο ΕΣΑ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Με στόχο, όπως αναφέρει, να δοθεί μια ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις

Αίτημα επαναρύθμισης οφειλών σε 120 δόσεις, έθεσε σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας με στόχο, όπως αναφέρει, να επανέλθει η αγορά σε συνθήκες ισορροπίας, να δοθεί μια ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις και να αρχίσει να εισρέει ζεστό χρήμα στα δημόσια ταμεία. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προτείνει στη ρύθμιση αυτή να ενταχθούν οφειλές που για διάφορους λόγους δεν είχαν ρυθμιστεί στο παρελθόν, εκείνες που λόγω προσωρινής αδυναμίας και στη συνέχεια λόγω της κρίσης της Covid-19, έχουν ήδη απωλεσθεί, αλλά και την επαναρύθμιση σε μεγαλύτερο αριθμό δόσεων όσων επιχειρήσεων είναι ήδη ενταγμένες στο ισχύον καθεστώς ρύθμισης και δεν έχουν τώρα πλέον τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τη μηνιαία καταβολή που είχαν αποδεχθεί.

Ζητά επίσης να παραμείνει ενεργή η πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων για τις τρέχουσες οφειλές που θα δημιουργηθούν μετά την επανένταξη στην επαναρύθμιση των 120 δόσεων, προκειμένου να τακτοποιούνται οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που δεν θα μπορούν να εξοφληθούν εντός των νόμιμων προθεσμιών, από το φθινόπωρο και μετά.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Κορωνοϊός: Έρχονται νέα, ταχύτερα και φθηνά μοριακά τεστ σάλιου

Χωρίς νερό μένει ολόκληρη περιοχή στην ανατολική Θεσσαλονίκη