Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αναγκαία η λήψη μέτρων για στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης

Τι αναφέρει ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ. Χάρης Κυπριανίδης

Της Λεμονιάς Βασβάνη

 

Δύσκολος προβλέπεται ο φετινός χειμώνας στον χώρο της εστίασης με τις επιπτώσεις του κορωνοϊού να συνεχίζουν να μεγαλώνουν, ενώ αναγκαία είναι η λήψη μέτρων για την στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται.

«Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την διαφύλαξη των θέσεων εργασίας. Με τις επιδοτήσεις που έγιναν κατά τους προηγούμενους μήνες δεν θα εξασφαλιστούν οι εργατικές θέσεις. Τη μεγαλύτερη ευθύνη για τον χειρισμό έχει η κυβέρνηση που πρέπει να λάβει συστηματικά μέτρα για τις επιχειρήσεις ώστε να διατηρηθούν και οι θέσεις εργασίας. Μέτρα για να κυκλοφορήσει το χρήμα, να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι σε αυτές», ανέφερε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ. Χάρης Κυπριανίδης.

Παράλληλα τόνισε πως «η κατάσταση στον χώρο της υγείας στην χώρα μας θα χειροτερέψει, ενώ οι οικονομικές απώλειες από το κομμάτι του τουρισμού θα φανούν μέσα στους επόμενους μήνες».

«Τα μέτρα πάρθηκαν στο πόδι. Ανοίξαμε τα σύνορα για τον τουρισμό για να μειωθεί η οικονομική ζημιά, όμως ενώ υπήρξαν κάποια μέτρα, δεν τηρήθηκαν από όλους. Τώρα η κατάσταση φαίνεται να είναι ανεξέλεγκτη και πιστεύω πως η έκταση της ζημιάς θα φανεί σε 10-15 μέρες στο κομμάτι της υγείας. Η οικονομική ζημιά ήταν δεδομένη. Δεν θα ελάφρυνε με κάποια μόνο έσοδα. Όμως τώρα πλέον έχουμε μηδαμινά έσοδα και αυξημένα κρούσματα», σχολίασε.

 

Μ. Επιτροπίδης: «Τα μέτρα τηρούνται στο έπακρο στα εστιατόρια και στα καφέ»

 

Στο γεγονός πως τα μέτρα προστασίας τηρούνται κατά γράμμα στην πλειοψηφία των καταστημάτων εστίασης αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του Νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

«Τα μέτρα τηρούνται στο έπακρο στα εστιατόρια και στα καφέ. Μόνο από μια μικρή μερίδα των μπαρ υπάρχουν παρασπονδίες. Μιλάμε για 1% ή αν θέλετε για 15-20 μαγαζιά που δεν τηρούν τις αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα ή των μέτρων ατομικής προστασίας (μάσκες)», τόνισε.

Αναφορικά με την εικόνα που θα διαμορφωθεί με την εφαρμογή των νέων μέτρων σύμφωνα με τα οποία τα καταστήματα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα είπε πως «δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει ή τι θα μας ξημερώσει». Εξήγησε πως «με τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αλλά και σε άλλα σημεία της χώρας, η κατάσταση δυσχεραίνει και επιπλέον μέτρα μπορεί να ληφθούν ανά πάση στιγμή». «Σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση από τους ειδικούς. Σκεφτείτε πως σήμερα είχαμε και το μήνυμα από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας», πρόσθεσε ο κ. Επιτροπίδης.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοκολάτα: «Τσουχτερή» για αγρότες και καταναλωτές η τιμή του κακάο
Δεδομένου ότι οι τιμές σε δημοφιλή προϊόντα σοκολάτας έχουν ανέβει έως και 50% από πέρυσι, ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν ότι μπορεί να εξελιχθεί...
Σοκολάτα: «Τσουχτερή» για αγρότες και καταναλωτές η τιμή του κακάο