Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν ημερομηνίες οι εκπτώσεις στα καταστήματα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Καταργείται το 10ήμερο εκπτώσεων της ΔΕΘ και ενισχύονται οι επόμενες εκπτώσεις

Οι θερινές εκπτώσεις λήγουν στις  31 Αυγούστου 2020, ενώ παράλληλα ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενημερώνει τις εμπορικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης ότι, κατόπιν σχετικής πρότασής του, η οποία έγινε αποδεκτή από την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Πατουλίδου, το καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων που ίσχυαν για τη Θεσσαλονίκη έχει αλλάξει.

Συγκεκριμένα,

  • Καταργείται το δεκαήμερο της εκπτωτικής περιόδου που ίσχυε κατά την χρονική διάρκεια της ΔΕΘ και
  • αυξάνεται η χρονική διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων του Νοεμβρίου και του Μαΐου από 10 σε 15 μέρες, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας, ενώ
  • Καταργείται και το άνοιγμα των καταστημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ.

Ως εκ τούτου, η επόμενη εκπτωτική περίοδος που θα ισχύει, θα είναι από 1 έως 15 Νοεμβρίου 2020.

Εφ’όσον οι εμπορικές επιχειρήσεις διαθέτουν εμπορεύματα τα οποία επιθυμούν να προσφέρουν σε χαμηλότερες τιμές, δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσουν προσφορές.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Οι προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων ή προϊόντων ορισμένης κατηγορίας πραγματοποιούνται καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, εκτός από τις περιόδους των εκπτώσεων.

  • Κατά τη διενέργεια των προσφορών θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και προαιρετικά το ποσοστό της μείωσης σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προσφερόμενα προϊόντα.
  • Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα (50%) του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα.
  • Κατά τη διάρκεια των προσφορών πρέπει να εμφανίζεται η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή του προϊόντος προκειμένου η σύγκριση τους να είναι απλή και σαφής.
  • Συμπληρωματικά μπορεί να αναφέρεται και το αντίστοιχο ποσοστό έκπτωσης στο χώρο πώλησης γενικά ή ανά προϊόν.
  • Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.
  • Σε περίπτωση ελέγχου, θα πρέπει οι υπεύθυνοι του καταστήματος να είναι σε θέση να αποδείξουν, με κάθε πρόσφορο τρόπο, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
  • Οι πρακτικές επικοινωνίας των προσφορών διενεργούνται υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα και προαιρετικά σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ανακαινίζω 2026»: Χιλιάδες νέοι δικαιούχοι – Ποιες οι 2 μεγάλες αλλαγές στα κριτήρια
Διευρύνονται οι δικαιούχοι του προγράμματος με χαλάρωση των όρων για κλειστές κατοικίες και συνιδιοκτησίες
«Ανακαινίζω 2026»: Χιλιάδες νέοι δικαιούχοι – Ποιες οι 2 μεγάλες αλλαγές στα κριτήρια
thermoplixia-kaysonas
Καμίνι περιοχή λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη – Στους 40,9 βαθμούς χθες η θερμοκρασία
Η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς σε 24 μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Καμίνι περιοχή λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη – Στους 40,9 βαθμούς χθες η θερμοκρασία
Αυξάνονται τα «φέσια» του δημοσίου: Χρωστάει 3,7 δισ. ευρώ - Ποιοι περιμένουν χρήματα
Νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία και δήμοι διογκώνουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ 719 εκατ. ευρώ σε επιστροφές φόρων παραμένουν σε εκκρεμότητα
Αυξάνονται τα «φέσια» του δημοσίου: Χρωστάει 3,7 δισ. ευρώ - Ποιοι περιμένουν χρήματα