Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αύριο Παρασκευή οι αποζημιώσεις ΕΛΓΑ 26 εκατ. ευρώ για τον «Ιανό»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Προκαταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους

Αύριο, 30 Οκτωβρίου θα πληρωθεί η προκαταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι επλήγησαν από τον κυκλώνα «Ιανό», όπως ανακοίνωσε ο ΕΛΓΑ. Το ύψος της προκαταβολής ανέρχεται σε σχεδόν 26 εκατ. ευρώ τα οποία θα πιστωθούν στους λογαριασμούς 6.743 αγροτών και 169 κτηνοτρόφων.

Από αυτά, τα 24,5 εκατ. ευρώ αφορούν αποζημιώσεις για τη φυτική καλλιέργεια ως εξής ανά στρέμμα: 100 ευρώ για το βαμβάκι, 110 για τον αραβόσιτο, 30 ευρώ για τη μηδική και 1,4 εκατ. ευρώ για το ζωικό κεφάλαιο συνολικά.

«Η πληρωμή των παραπάνω προκαταβολών είναι το πρώτο βήμα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΕΛΓΑ προσθέτοντας πως «Η επόμενη πληρωμή προκαταβολών προγραμματίζεται για το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2020».

Τέλος σημειώνει πως η εκκαθάριση των υποχρεώσεων του ασφαλιστικού οργανισμού ως προς τις αποζημιώσεις των ζημιών του «Ιανού» προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης για βίντεο κλιπ του Στέλιου Ρόκκου: Απαράδεκτη εικόνα χωρίς κράνος σε μηχανή
Ο τραγουδιστής εμφανίζεται να οδηγεί μοτοσικλέτα χωρίς να φορά κράνος, έχοντας συνεπιβάτιδα τη σύζυγό του, Λελέ Γκόφα
Γεωργιάδης για βίντεο κλιπ του Στέλιου Ρόκκου: Απαράδεκτη εικόνα χωρίς κράνος σε μηχανή
Η επιστροφή των Ελλήνων του εξωτερικού: Δείκτης εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας
«Οι νέοι δεν επιστρέφουν επειδή άκουσαν ένα σύνθημα», αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Παπαγεωργίου
Η επιστροφή των Ελλήνων του εξωτερικού: Δείκτης εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας