Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στα 106,197 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Για το Σεπτέμβριο, το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 695 εκατ., αυξημένο κατά 18%

Στο ποσό των 106,197 δισ. ευρώ αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Δημόσιο έναντι 105,611 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχη Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ το πραγματικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο αν αφαιρεθούν τα χρέη που είναι ανεπίδεκτα είσπραξης ανήλθε τον Σεπτέμβριο στο ποσό των 83,553 δισ. ευρώ έναντι 82,994 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.

Σε ό,τι αφορά το συνολικό «νέο ληξιπρόθεσμο» που δημιουργήθηκε κατά το 9 μηνο του 2020 έφτασε τα 3,898 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο το 2019 είχε φτάσει τα 5,270 δισ. (μείωση κατά 26%).

Για το Σεπτέμβριο, το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 695 εκατ., ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχε φτάσει τα 588 εκατ. (αύξηση κατά 18%).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου Καλαμαριάς για τη Μαρίνα Αρετσούς
Ο δήμος ανέπτυξε τις θέσεις του σχετικά με την αντίθεσή του στο Προεδρικό Διάταγμα για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου Καλαμαριάς για τη Μαρίνα Αρετσούς
Καμμένος: Θα συνεργαζόμουν με Καρυστιανού - Λάθος το όνομα ΕΛΑΣ από Τσίπρα
«Είναι καθαρή φωνή», είπε ο πρώην υπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού – Τι απάντησε σε ερώτηση για το αν θα κατέβει στις εκλογές
Καμμένος: Θα συνεργαζόμουν με Καρυστιανού - Λάθος το όνομα ΕΛΑΣ από Τσίπρα