Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διεθνείς διακρίσεις για δύο Ελληνικά κρασιά!

Ασημένια μετάλλια για τα Perpetuus 2017 & Château Nico Lazaridi 2018 σε παγκόσμιους οινικούς διαγωνισμούς

Στο Spring Tasting του MUNDUS VINI, ενός από τους πλέον σημαντικούς παγκόσμιους οινικούς διαγωνισμούς, έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν δύο οίνοι της NICO LAZARIDI.

Ο ερυθρός ξηρός Perpetuus2017 και ο ερυθρός ξηρός Château Nico Lazaridi 2018– ΠΓΕ Δράμα ξεχώρισαν και τιμήθηκαν με το Ασημένιο Μετάλλιο στον διαγωνισμό που διεξήχθη 23 με 28 Φεβρουαρίου στην Γερμανία και στον οποίο συμμετέχουν κάθε χρόνο11 χιλιάδες κρασιά από όλο τον κόσμο.

Όλα τα κρασιά του Mundus Vini Spring Tasting αξιολογήθηκαν σύμφωνα με το σύστημα 100 πόντων του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV), αναγνωρισμένου και από την Διεθνή Ένωση Οινολόγων (UIOE).Για το ασημένιο μετάλλιο απαιτούνται τουλάχιστον 85 βαθμοί αξιολόγησης από τη διεθνή κριτική επιτροπή που αποτελείται από φημισμένες προσωπικότητες από τον κόσμο του κρασιού, οινολόγους, σομελιέ, αναγνωρισμένους buyers, ειδικούς δημοσιογράφους και επιστήμονες.

Ο ερυθρός ξηρός οίνος Perpetuus του 2017 αποτελεί τα αποτέλεσμα της συνεχούς αναζήτησης νέων γευστικών εμπειριών και ποιοτικής υπέρβασης. Προήλθε έπειτα από πολυετή σχεδιασμό και συνεχείς μικροοινοποιήσεις και διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών (1.690 φιάλες). Διαθέτει ιδιαίτερη ποικιλιακή σύνθεση (CabernetFranc 60% Μαυρούδι 40%), έχει ωριμάσει 24 μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλια πυκνού πορώδους και εμφιαλώνεται μετά από φυσική σταθεροποίηση και χωρίς φιλτράρισμα. Διακρίνεται για το βαθύ πορφυρό του χρώμα και την έντονη και πολύπλοκη μύτη με αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων, καπνού, νύξεις σοκολάτας, μπαχαρικών και αποξηραμένα δαμάσκηνα. Στόμα ευγενές με γεμάτο σώμα, υψηλές και μαλακές τανίνες, ζωηρή οξύτητα και μακρά επίγευση.

bottles-medal-mundus-vini_1.jpg

Ο ερυθρός ξηρός οίνος Château Nico Lazaridi 2018 – ΠΓΕ Δράμα αποτελείτο πιογνωστό brand name της NICO LAZARIDΙ. Ένα γοητευτικό χαρμάνι με βαθύ ερυθρό χρώμα στο οποίο συνδυάζονται τα γλυκά αρώματα φρούτωντου Merlot με την πυκνότητα του Cabernet Sauvignon και την φινέτσα του Sangiovese. Έχει ακολουθηθεί κλασσική ερυθρή οινοποίηση με εφαρμογή délestage και παραμονή 12 μηνών σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Το κτίριο των 4.000 τμ που κοιτάει στα «μάτια» τα πιο διάσημα κέντρα
Στρατηγική επένδυση ύψους 8 εκατομμύριων ευρώ από το Ινστιτούτο Ophthalmica με βασικό στόχο την παροχή κορυφαίων ιατρικών υπηρεσιών οφθαλμικής...
Θεσσαλονίκη: Το κτίριο των 4.000 τμ που κοιτάει στα «μάτια» τα πιο διάσημα κέντρα