Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

Σταϊκούρας: Το ομόλογο σηματοδοτεί πλήρη επιστροφή της χώρας στις αγορές

Σταϊκούρας: Το ομόλογο σηματοδοτεί πλήρη επιστροφή της χώρας στις αγορές
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Με 2,5 δισ. ευρώ ενισχύει τα ταμειακά του διαθέσιμα το Ελληνικό Δημόσιο

Με 2,5 δισ. ευρώ ενισχύει τα ταμειακά του διαθέσιμα το Ελληνικό Δημόσιο μετά την επιτυχή έκδοση του 30ετούς ομολόγου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας «η έκδοση συμβάλλει  σημαντικά στην περαιτέρω βελτίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους. Καταδεικνύει και επιβεβαιώνει, ακόμη πιο εμφατικά σε σύγκριση με προηγούμενες εξόδους στις αγορές, την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στη διαχείριση, τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, αποτελεί ένα επιπλέον θετικό βήμα, το οποίο αναμένεται να συνδράμει,  καταλυτικά, στις μελλοντικές αναβαθμίσεις του αξιόχρεου της χώρας.».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών η συγκεκριμένη έκδοση σηματοδοτεί την πλήρη επιστροφή της χώρας μας στις διεθνείς αγορές και συμβάλλει στην εξομάλυνση της καμπύλης των αποδόσεων, παρέχοντας ταυτοχρόνως ασφάλεια στους επενδυτές, καθώς χρονικά ξεπερνά -κατά πολύ- την περίοδο που εκπνέουν τα συμφωνημένα με τους θεσμούς μέτρα διευθέτησης για το χρέος.

Η έκδοση, όπως ανέφερε, διακρίνεται για τη σημαντική ζήτηση, το χαμηλό κόστος δανεισμού και την εξαιρετική ποιότητα της.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Αφιερωμένη σε 1821 και πανδημία η εκδήλωση ΣΕΚΒΕ για την Ημέρα Ποίησης

Θεσσαλονίκη: Καθαρισμός στο πρώην στρατόπεδρο Κόδρα