Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Από την ΕΚΕ στην κοινωνική ενσυναίσθηση - O ρόλος των μεγάλων εταιρειών την επόμενη μέρα

Ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ οι δωρεές των ΕΛΠΕ από την αρχή της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη

Η χώρα μας μετράει πλέον 13 μήνες σε έναν ακήρυκτο πόλεμο ενάντια στην πανδημία. Το τελευταίο, δε, διάστημα η πίεση που υφίσταται το ΕΣΥ και ιδίως τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι ασφυκτική. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα «μαραθώνιο» αγώνα που απαιτεί αντοχή, υπομονή, επιμονή και… στήριξη.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία σημαντικό ρόλο παίζουν οι επιχειρήσεις που, μέσα από ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στηρίζουν την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης. Το παράδειγμα του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ είναι χαρακτηριστικό. Η στήριξη των ΕΛΠΕ από το πρώτο ξέσπασμα της πανδημίας έως και σήμερα, είναι συνεχής και κυρίως αποτελεί πρότυπο για τον τρόπο που οι σύγχρονες εταιρείες πρέπει να αντιλαμβάνονται τον κοινωνικό τους ρόλο.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Όμιλος ολοκλήρωσε μία ακόμα ενέργεια στήριξης του ΕΣΥ, προσφέροντας 50 υπερσύγχρονες συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου, οι οποίες θα εγκατασταθούν σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ και Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.

1.ypersyghroni_syskeyi_ypsilis_rois_oxygonoy.jpg

Η αξία του νέου, προηγμένου εξοπλισμού είναι εξαιρετικά πολύτιμη, αφού μετατρέπει απλές νοσοκομειακές κλίνες σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ). Η προσφορά αυτή έχει βασικό στόχο την αποσυμφόρηση των ΜΕΘ, αφού όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, με τη χρήση αυτών των συσκευών αποφεύγεται -σε μεγάλο βαθμό- η διασωλήνωση των ασθενών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συσκευές είναι φορητές, γεγονός που επιτρέπει τη μεταφορά και χρήση τους ακόμη και σε διαφορετικά νοσοκομεία, ανάλογα με το που παρουσιάζεται η ανάγκη.

Οι πρώτες συσκευές θεραπείας παραδόθηκαν στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, να υπογραμμίζει τη σταθερή και εξαιρετικά σημαντική συνδρομή των ΕΛΠΕ: «Εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας θέλω να ευχαριστήσω τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για την καίρια συμβολή του στην ενίσχυση του ΕΣΥ. Από το ξεκίνημα της πανδημίας τα ΕΛΠΕ αποτέλεσαν έναν ισχυρό σύμμαχο απέναντι στην ασύμμετρη απειλή του κορωνοϊού. Μέσα από τη σταθερή συνεισφορά τους, τα ΕΛΠΕ αποδεικνύουν όχι μόνο τον ρόλο τους ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, αλλά και τα σημαντικά οφέλη που δημιουργούνται για τη χώρα, όταν Πολιτεία, κοινωνία και επιχειρήσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους».

O Διοικητής του ΠΓΝΘ. ΑΧΕΠΑ, κ. Παναγιώτης Παντελιάδης επεσήμανε τη σταθερή στήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ προς το νοσοκομείο, αναφέροντας πως: «Από την πρώτη στιγμή αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ βρέθηκε δίπλα μας, με κάθε δυνατό τρόπο. Το ίδιο κάνει και πάλι, προσφέροντας σημαντικό εξοπλισμό και για την αποσυμφόρηση των ΜΕΘ. Σήμερα, τη στιγμή που δίνουμε την πιο κρίσιμη μάχη, η δωρεά των ΕΛΠΕ εκτός από την ενίσχυση που παρέχει στο ΑΧΕΠΑ και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, έχει και έναν σημαντικό συμβολισμό: στη μάχη ενάντια στην πανδημία δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί θα βγούμε νικητές».  

infographic-thessaloniki-sites.jpg

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως τα ΕΛΠΕ έχουν ήδη δωρίσει στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ 2 υπερσύγχρονα συστήματα διάγνωσης κορωνοϊού, καθώς και δεκάδες χιλιάδες αντιδραστήρια για την πραγματοποίηση ελέγχων στον πληθυσμό της πόλης.

Από το ξεκίνημα της πανδημίας, ο Όμιλος ΕΛΠΕ έχει αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους σύμμαχους της Πολιτείας απέναντι στην πανδημία, με τη συνολική κοινωνική προσφορά του να ανέρχεται στα 8.000.000 ευρώ, η μεγαλύτερη που δόθηκε από επιχειρηματικό όμιλο. Ιδίως στην Θεσσαλονίκη, μέσα από το εκτενές πρόγραμμα στήριξης που υλοποιούν, οι δωρεές των ΕΛΠΕ ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ.

Όμως εκτός από τον άμεσο, θετικό αντίκτυπο που έχει η κοινωνική δράση των ΕΛΠΕ, ειδικότερα στο διάστημα της πανδημίας, υπάρχει και ένας βαθύς συμβολισμός, με πολύτιμα διδάγματα για την επόμενη μέρα. Τα ΕΛΠΕ μας υπενθυμίζουν μέσα από το δικό τους παράδειγμα, πως όταν οι επιχειρήσεις συμμαχούν με την Πολιτεία και την κοινωνία, τότε η προσφορά τους δημιουργεί ισχυρό αποτύπωμα στο παρόν και αισιοδοξία για το μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Δεν είναι κάτι κακό», έλεγε στη 16χρονη για την ασέλγεια ο προπονητής της
Η 16χρονη αθλήτρια κωπηλασίας περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε πέφτοντας θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή της
Θεσσαλονίκη: «Δεν είναι κάτι κακό», έλεγε στη 16χρονη για την ασέλγεια ο προπονητής της