Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Επίσκεψη Σταϊκούρα στο Deloitte Alexander Competence Center

Ο υπουργός Οικονομικών ξεναγήθηκε στο κέντρο και ενημερώθηκε για το όραμα, την αποστολή και το μοντέλο λειτουργίας του

Επίσκεψη στο Deloitte Alexander Competence Center (DACC), στο πρότυπο κέντρο τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και καινοτομίας στις νέες τεχνολογίες της Deloitte στο Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε χθες ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, είχε σειρά συναντήσεων με φορείς της πόλης για σημαντικά ζητήματα γύρω από την οικονομία και τη μετάβαση στη μετά-κορωνοϊού εποχή, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Ο CEO της Deloitte Ελλάδος, Δημήτρης Κουτσόπουλος, μαζί με τον Partner, Clients & Industries Leader και Πρόεδρο του Deloitte Alexander Competence Center, Βασίλη Καφάτο, είχαν την ευκαιρία να ξεναγήσουν τον  Υπουργό Οικονομικών στους χώρους του κέντρου και να αναλύσουν το όραμα, την αποστολή και το μοντέλο λειτουργίας του. Το Deloitte Alexander Competence Center λειτουργεί τα τελευταία τρία χρόνια με στόχο να επενδύσει και να αξιοποιήσει τις προοπτικές νέων ταλέντων σε τεχνολογίες αιχμής. Επιλέχθηκε η Θεσσαλονίκη ως μία περιοχή με συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να την αναδείξουν σε έναν κόμβο ταλέντου και καινοτομίας, χάρη στην πληθώρα των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων, στον σημαντικό αριθμό νέων ταλέντων και αποφοίτων πανεπιστημίων, στο ενεργό οικοσύστημα προγραμματιστών και στην υψηλής ποιότητας ζωή και εξωστρέφεια της τοπικής κοινωνίας.

Το DACC αποτελεί το 1ο πρότυπο κέντρο ανάπτυξης καινοτομίας και δεξιοτήτων στις νέες τεχνολογίες, στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και ειδικά της Θεσσαλονίκης, ενώ απασχολεί περισσότερα από 450 νέα εξειδικευμένα στελέχη, συμβάλλοντας στην τόνωση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στη χώρα. Τα στελέχη μας από τη Θεσσαλονίκη εργάζονται σε διάφορα projects του δικτύου της Deloitte στην Ευρώπη στους τομείς Digital, Application Management, Systems Integration, Cloud Engineering, Robotics Process Automation, Data Analytics, Enterprise & Operations Risk, Cyber Risk, Assurance and Finance.

Στην παρουσίαση του Deloitte Alexander Competence Center προς τον Υπουργό, ο CEO της Deloitte Ελλάδος, Δημήτρης Κουτσόπουλος, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι που εδώ και παραπάνω από 3 χρόνια, το πρότυπο κέντρο τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και καινοτομίας της Deloitte στη Θεσσαλονίκη συνεισφέρει στην ανάπτυξη και στον μετασχηματισμό της πόλης. Μέσω του DACC και της επένδυσης στην αξιοποίηση του εγχώριου ταλέντου, στη συνεχή κατάρτιση και στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και τεχνολογιών αιχμής, συνεχίζουμε να συμβάλλουμε στην εξέλιξη της Θεσσαλονίκης σε έναν κόμβο καινοτομίας. Έναν κόμβο ικανό, ιδίως εν όψει των νέων προοπτικών που διαμορφώνονται για την οικονομία, να συνεισφέρει στη διαφοροποίηση του μοντέλου ανάπτυξης της χώρας και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας».

Ο Πρόεδρος του Deloitte Alexander Competence Center, Βασίλης Καφάτος, συμπλήρωσε: «Οι βασικοί άξονες ανάπτυξης του Deloitte Alexander Competence Center είναι η επένδυση στην εκπαίδευση ταλαντούχων αποφοίτων σε εκθετικές τεχνολογίες και στην καλλιέργεια νέων ικανοτήτων, καθώς και η δυνατότητα να προσφέρουμε στους νέους ένα πραγματικά ενδιαφέρον και καινοτόμο αντικείμενο εργασίας στα πλέον επίκαιρα θέματα διεθνώς. Στόχος μας είναι να διπλασιάσουμε τον αριθμό των στελεχών μας, να διευρύνουμε τις συνεργασίες μας με τα Πανεπιστήμια και να δρομολογήσουμε νέες επιλογές έξυπνης και απομακρυσμένης εργασίας για τους ανθρώπους μας. Η πανδημία έφερε ριζικές αλλαγές στον τρόπο που ζούμε, επικοινωνούμε και εργαζόμαστε, ενώ στη νέα κανονικότητα που διαμορφώνεται, η Θεσσαλονίκη έχει μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά της και να εξελιχθεί σε κόμβο γνώσης, ταλέντου και καινοτομίας διεθνούς εμβέλειας».

Το Deloitte Alexander Competence Center συνεργάζεται στενά με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα της περιοχής, ενώ παράλληλα διοργανώνονται εξειδικευμένα και πιστοποιημένα προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων, bootcamps, coding schools, ακαδημίες και ημέρες καριέρας, μέσω της πρωτοβουλίας «DACCademy». Στα εκπαιδευτικά προγράμματα συμμετέχουν έμπειρα στελέχη και εκπαιδευτές από το παγκόσμιο δίκτυο της Deloitte, ενώ σε όσους ολοκληρώνουν με επιτυχία τα προγράμματα αυτά, προσφέρονται μόνιμες θέσεις εργασίας στο Deloitte Alexander Competence Center.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεοδωρικάκος: «Ενισχύουμε με νέα στελέχη την Ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού»
Θα γίνει πρόσληψη 25 στελεχών - Πρόκειται για επιστήμονες, οικονομολόγους, νομικούς, αλλά και από τον χώρο της πληροφορικής
Θεοδωρικάκος: «Ενισχύουμε με νέα στελέχη την Ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού»