Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τράπεζα Πειραιώς: Λουκέτο σε καταστήματα – Έρχεται νέα εθελούσια

trapeza-peiraios

Η λίστα με τα υποκαταστήματα που θα κλείσουν στη Θεσσαλονίκη και ανά την Ελλάδα

Μπαράζ από λουκέτα σε υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς μέσα στο καλοκαίρι (Ιούλιο και Αύγουστο) πρόκειται να κλείσουν 64 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Η λίστα των καταστημάτων της τράπεζας, στα οποία μπαίνει προσεχώς λουκέτο είναι η ακόλουθη:

Ροδολιβούς, Κόνιτσας, Άνω Ιλισίων, Μαραθώνα, Κερατσινίου, Σπάτων, Χαϊδαρίου (1420), Άργους (1611), Νεάπολης Βόλου, Κορυδαλλού (1763), Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Νέας Κρήνης, Νοσοκομείου Αχέπα, Γαστούνης (2530), Νεμέας, Πολίχνης Θεσσαλονίκης, Ακράτας, Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης (1075), Αλιάρτου, Στυλίδας, Ιτέας, Νέου Κόσμου (2093), Οιχαλίας Τρικάλων, Σερβίων, Δημητσάνας, Κοζάνης (1614), Μουζακίου, Κινητό συνεργείο Νεάπολης Λακωνίας, Λεωνιδίου, Μελιγαλά, Αγ. Δημητρίου Θεσσαλονίκης (2203), Καλαμάτας (2512), Λιμεναρίων, Μαντουδίου, Κινητό Συνεργείο Λίμνης  Ευβοίας, Αντιγονιδών Θεσσαλονίκη, Ευαγγελιστρίας Πειραιάς, Νεάπολης Λασιθίου, Καλυβών, Βούλγαρη Θεσσαλονίκη, Γουμένισσας, Ασημίου, Ανωγείων, Ιφιγενείας Ν. Ηράκλειο, Σκύδρας, ΒΙΠΕ Ηρακλείου, Καστελίου, Ν. Μηχανίωνας Θεσσαλονίκη, Αγ. Δημητρίου (1555), Μαλίων, Αμοργού, Αστακού, Ληξουρίου, Πεύκων, Ζακύνθου (2452), Σίφνου, Ιερού Λόχου Ρόδος, Ιπποκράτους (2080), Εθν. Παλαιοκαστρίτσας, Κρεστένων, Παραμυθιάς, Άρτας (2400), Τρίπολης (1313) και Πάργας.

Μετά και τα νέα λουκέτα το δίκτυο της Πειραιώς θα περιοριστεί σε 420 καταστήματα, από 484 που αριθμεί σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το sofokleousin.gr μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί και νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) Μανώλης Μπεμπένης δήλωσε στο «Σin»: «Σήμερα ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση το μαζικό κλείσιμο καταστημάτων προκειμένου να δημιουργήσει κλίμα εν όψει της επικείμενης εθελουσίας  Σε αυτούς που παίζουν με το ψωμί των συναδέλφων έχουμε να τους πούμε ότι: Δεν θα επιστέψουμε εκβιαστικά διλήμματα. Όσοι επιχειρούν τη δημιουργία τετελεσμένων θα μας βρούν δυναμικά απέναντι!»

Η νέα εθελούσια

Ανακοινώνεται σήμερα το πρόγραμμα της νέας εθελούσιας εξόδου που προωθεί η τράπεζα Πειραιώς μέσω του οποίου επιδιώκεται η περαιτέρω μείωση του προσωπικού κατά 500 περίπου άτομα.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες και πέραν της άμεσης αποχώρησης δίνει και τη δυνατότητα διετούς ή τριετούς άδειας (sabbatical) με ανώτατο όριο αποζημίωσης τις 200.00 ευρώ εφόσον ο εργαζόμενος κάνει χρήση της δυνατότητας μακροχρόνιας άδειας. Για τις περιπτώσεις αυτές και εφόσον ο εργαζόμενος επιλέξει διετή άδεια, θα δικαιούται εφάπαξ το 50% του ποσού της αποζημίωσης και το 70% του μισθού του. Στην περίπτωση τριετούς άδειας, ο μηνιαίος μικτός μισθός διαμορφώνεται στο 50% των υφιστάμενων αποδοχών. Ωφελημένοι από το πρόγραμμα είναι οι εργαζόμενοι άνω των 50 ετών, οι οποίοι προβλέπεται ότι θα πάρουν τη μεγαλύτερη αποζημίωση, καθώς υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις (τμήμα, προϋπηρεσία, ταχύτητα αίτησης κ.ά.), το ύψος της μπορεί να ξεπεράσει τους 60 καθαρούς μισθούς. 

Η μείωση του κόστους προσωπικού αποτελεί βασικό στόχο στο πλαίσιο της μείωσης του λειτουργικού κόστους και εντάσσεται στο σχέδιο μετασχηματισμού της Τράπεζας, το οποίο περιλαμβάνει την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση και την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της. Με βάση το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του ομίλου με ορίζοντα το 2024 προβλέπεται:

• σημαντική περαιτέρω μείωση του προσωπικού στους 8.000 υπαλλήλους από 10.400 υπαλλήλους στα τέλη του 2020 σε επίπεδο ομίλου, 

• συρρίκνωση του δικτύου από τα 505 καταστήματα στα 430 και 

• μείωση του δείκτη κόστος προς έσοδα από το 53% στο 45%.

Το νέο πρόγραμμα αποτελεί το δεύτερο πρόγραμμα μείωσης προσωπικού που υλοποιεί η τράπεζα τους τελευταίους μήνες καθώς αντίστοιχο πρόγραμμα είχε «τρέξει» το Νοέμβριο και οδήγησε στη μείωση του αριθμού των υπαλλήλων κατά 1.000 περίπου άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του α’ τριμήνου το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης του οδήγησε και στη μείωση κατά 9% του κόστους προσωπικού, που διαμορφώθηκε στο τρίμηνο στα 97 εκατ. ευρώ έναντι 107 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης στόχος είναι να περιοριστεί περαιτέρω στα 90 εκατ. ευρώ. 

Σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2018 η μείωση του κόστους προσωπικού έχει συμβάλει σημαντικά στη μείωση του λειτουργικών εξόδων από 383 εκατ. ευρώ σε 225 εκατ. ευρώ στο τέλος του α’ τριμήνου του 2021. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια περίοδο το κόστος προσωπικού μειώθηκε από τα 259 εκατ. ευρώ σε 97 εκατ. ευρώ στο τέλος του α’ τριμήνου του 2021 και οφείλεται μεταξύ άλλων και στη μεταφορά 1.000 περίπου υπαλλήλων στην Intrum Hellas, που συστάθηκε το 2018 για τη μείωση των κόκκινων δανείων. Στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον σουηδικό όμιλο Intrum για την ανάθεση της διαχείρισης των κόκκινων δανείων, η τράπεζα εφάρμοσε το μοντέλο carve out, δηλαδή τη μεταφορά του προσωπικού που εργάζονταν στη διεύθυνση διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η μεταφορά ολοκληρώθηκε το δ’ τρίμηνο του 2018 και συνδυάστηκε με πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. 

Με πληροφορίες: moneyreview.gr, sofokleousin.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγώνη: Από Δευτέρα τα επικαιροποιημένα εμβόλια – Ποιοί πρέπει να τα κάνουν (VIDEO)
Το πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους είναι πολύ σοβαρό και έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και χρόνια, είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ
Παγώνη: Από Δευτέρα τα επικαιροποιημένα εμβόλια – Ποιοί πρέπει να τα κάνουν (VIDEO)