Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αποφάσισες να σπουδάσεις Πληροφορική; Διάβασε αυτό!

computing_native

Τι περιλαμβάνει το καινοτόμο πρόγραμμα Πληροφορικής του ACT

Αποφάσισες λοιπόν να σπουδάσεις Πληροφορική; Καλώς ήρθες σε μία δημιουργική κοινότητα και καλή αρχή σε ένα συναρπαστικό ταξίδι που αφορά τις σπουδές σου, τη μελλοντική εργασία σου, τις επιδιώξεις σου, τα όνειρά σου, εσένα. Αλλά πώς ξεκινάει κανείς αυτό το ταξίδι;

Μία εξειδίκευση στις νέες τεχνολογίες και τις μοντέρνες τάσεις στο χώρο των υπολογιστικών και πληροφοριακών συστημάτων αποτελεί σήμερα απαραίτητο εφόδιο στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το δυναμικά εξελισσόμενο πρόγραμμα Πληροφορικής του ACT παρακολουθεί στενά τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας, για να σε εξοπλίσει με ένα ανταγωνιστικό βιογραφικό. H πλούσια γκάμα μαθημάτων και κατευθύνσεων στο ACT θα σου δώσει το πλεονέκτημα να «χτίσεις» το πτυχίο σου σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά σου, ενώ το έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό θα σε βοηθήσει να αποφοιτήσεις διαθέτοντας ένα δυνατό τεχνικό προφίλ σε συνδυασμό με δεξιότητες που θα σου εξασφαλίσουν επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Το καινοτόμο πρόγραμμα Πληροφορικής του ACT παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις σε όλους τους βασικούς τομείς της επιστήμης υπολογιστών, όπως ο προγραμματισμός, οι βάσεις δεδομένων, η αρχιτεκτονική υπολογιστών, τα δίκτυα υπολογιστών, τα ψηφιακά μέσα, η ανάπτυξη εφαρμογών Διαδικτύου, κινητών συσκευών ή ψυχαγωγικού λογισμικού. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνολογικές τάσεις εκείνες που αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στον κλάδο, στην οικονομία και στην κοινωνία γενικότερα.

Γι’ αυτό και το πρόγραμμα έχει εμπλουτιστεί με μαθήματα σε αντικείμενα, όπως: η τεχνητή νοημοσύνη που μιμείται την ανθρώπινη ευφυΐα και επιτελεί λειτουργίες με μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια από ό,τι οι άνθρωποι, η μηχανική μάθηση που δίνει στους υπολογιστές τη δυνατότητα να μαθαίνουν και να παίρνουν αποφάσεις ή να κάνουν προβλέψεις, η ρομποτική που σχεδιάζει και κατασκευάζει έξυπνες μηχανές για να εκτελούν εργασίες με αυτόνομο ή ημιαυτόνομο τρόπο και, τέλος, η κυβερνοασφάλεια που αναπτύσσεται ταχύτατα για να αντιμετωπίσει τις διαρκώς εξελισσόμενες, νέες μορφές ηλεκτρονικών επιθέσεων.

Αρκούν όμως οι τεχνικές γνώσεις για να είναι κάποιος ανταγωνιστικός και ελκυστικός στην αγορά εργασίας; Οι σχετικές αναφορές και έρευνες δείχνουν πως όχι, γιατί συχνά οι υποψήφιοι σε θέσεις εργασίας δεν διαθέτουν τις λεγόμενες οριζόντιες δεξιότητες (soft skills). Η φιλοσοφία του ACT επιλύει αυτό ακριβώς το πρόβλημα στην πράξη, εστιάζοντας στην ανάπτυξη των απαραίτητων ικανοτήτων στους σπουδαστές παράλληλα με την τεχνική κατάρτιση. Πιο συγκεκριμένα, οι μέθοδοι εκπαίδευσης και η συμβουλευτική των φοιτητών ενδυναμώνουν δεξιότητες όπως η επίλυση προβλημάτων, η κριτική σκέψη, η παραγωγικότητα, η επικοινωνία (γραπτή και προφορική), η προσαρμοστικότητα, η υπευθυνότητα, η πρωτοβουλία, η συνεργατικότητα, ο επαγγελματισμός και το εργασιακό ήθος.

Μάθε περισσότερα για τα προγράμματα BS in Computer Science και BS in Business Computing του ACT στο www.act.edu/computing. ACT for a reason. Σπούδασε στο ACT για τον δικό σου λόγο και χτίσε ένα βιογραφικό που θα ξεχωρίσει στην αγορά εργασίας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ