Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Περισσότερες από 5.000 υποθέσεις έχει χειριστεί η Οικονομική Αστυνομία

Περισσότερες από 5.000 υποθέσεις έχει χειριστεί, από την έναρξη λειτουργίας της ως αυτοτελούς υπηρεσίας τον Ιούλιο του 2011, η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως έγινε γνωστό με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση που υπέβαλλαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης. Με την ερώτηση, οι δύο βουλευτές είχαν επισημάνει ότι η κατάργηση του κλιμακίου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ως συνέπεια να χρονίζουν οι υποθέσεις παράνομων δραστηριοτήτων μέσω του διαδικτύου αλλά και τη δραματική μείωση στις εξιχνιάσεις υποθέσεων παιδικής πορνογραφίας.

Απαντώντας ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, εξήγησε ότι η έδρα της υπηρεσίας στην Αθήνα εξυπηρετεί λειτουργικούς και μόνο λόγους και η επιχειρησιακή δράση δεν εξαρτάται από την έδρα.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Δένδιας, από τις 5.000 υποθέσεις που χειρίστηκε η υπηρεσία αυτή, το 25% αφορούσαν την ευρύτερη περιοχή της Β. Ελλάδας. Ειδικά για τις παραβάσεις του αδικήματος της πορνογραφίας ανηλίκων, αναφέρεται ότι έχουν σχηματιστεί συνολικά 230 δικογραφίες, εκ των οποίων οι 68 αφορούσαν κατηγορούμενους στη Β. Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη, Ροδόπη, Γρεβενά, Καστοριά, Λήμνο, Κιλκίς, Φλώρινα, Σέρρες, Γιαννιτσά).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεναγήσεις, πικνίκ και συναυλία στο Αρχαιολογικό Μουσείο - Πότε θα γίνουν
Ακολουθούμε τις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2025» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: Ξεναγήσεις, πικνίκ και συναυλία στο Αρχαιολογικό Μουσείο - Πότε θα γίνουν
Θάνατος 5χρονης στη Θεσσαλονίκη: Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς για τον στρεπτόκοκκο
Νέα περιστατικά στο νηπιαγωγείο της Ευκαρπίας όπου πήγαινε το 5χρονο κοριτσάκι που έχασε την ζωή του - Κλειστό θα παραμείνει κλειστό
Θάνατος 5χρονης στη Θεσσαλονίκη: Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς για τον στρεπτόκοκκο