Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η Alpha Bank δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε βόρεια Ελλάδα - Θεσσαλονίκη

Περιοδεία του CEO Βασίλη Ψάλτη στη βόρεια Ελλάδα - Στήριξη στις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής

Ψήφο εμπιστοσύνης στη Βόρεια Ελλάδα και τις προοπτικές ανάπτυξης που ανοίγονται για αυτήν δίνει η Alpha Bank και αυτό αποδεικνύει η πρόσφατη τριήμερη περιοδεία στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας, Ξάνθης, Δράμας, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης που πραγματοποίησε η Διοίκηση της τράπεζας, με επικεφαλής τον CEO B. Ψάλτη.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε αυτές τις τρεις αυτές ημέρες ο κ. Ψάλτης βρέθηκαν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της περιοχής, μέσω της περαιτέρω ενίσχυσης των δεσμών του Ομίλου με την τοπική κοινωνία.

Παράλληλα εξετάστηκε η πλήρης αξιοποίηση των νέων εργαλείων τραπεζικής με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου, προσωποποιημένων υπηρεσιών στους πελάτες της Alpha Bank, είτε πρόκειται για επιχειρήσεις είτε για ιδιώτες.

Η σημασία που δίνεται στη δυναμική των επιχειρήσεων της περιοχής, σε συνδυασμό με τον υψηλό βαθμό καινοτομίας και εξωστρέφειας στον τρόπο που λειτουργούν αποτυπώνεται και στις δηλώσεις του κ. Ψάλτη.

alpha-psaltis2.png

«Έχοντας διαχρονικά το προνόμιο να βρισκόμαστε στο πλευρό της ελληνικής επιχειρηματικότητας, στην Alpha Bank αναλαμβάνουμε την ευθύνη να στηρίξουμε ενεργά τις επιχειρήσεις της πατρίδας μας προκειμένου, αξιοποιώντας και τους πόρους των Ευρωπαϊκών Ταμείων, να επιχειρήσουν το αποφασιστικό βήμα για την περαιτέρω μεγέθυνση και τον εκσυγχρονισμό τους», ανέφερε ο CEO του ομίλου της Alpha Bank και πρόσθεσε πως «η Βόρεια Ελλάδα διαθέτει το επιχειρηματικό δυναμικό για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση επιχειρηματικών πλάνων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Σε συνδυασμό με την γεωστρατηγική θέση της ως πύλης εξωστρέφειας προς τις παγκόσμιες αγορές, δύναται να αποτελέσει δυναμικό πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία».

Καταλήγοντας τόνισε τη δέσμευση του ομίλου να στηρίξει με όλους τους τρόπους την υγιή επιχειρηματικότητα και την μετάβαση σε ένα βιώσιμο, πράσινο πρότυπο ανάπτυξης. «Στηρίζουμε όχι μόνον τις μεγάλες αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Συμβάλλουμε, έτσι, ώστε όχι μόνον η ελληνική επιχειρηματικότητα αλλά, συνολικά, η κοινωνία μας να κάνει το άλμα προς το αύριο», δήλωσε ο κ. Ψάλτης.

alpha-psaltis3.png

Μαζί με τον CEO βρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking, Γιάννης Εμίρης και οι επικεφαλής των διευθύνσεων Εμπορικής Τραπεζικής, Επιχειρηματικών Κέντρων και Δικτύου Καταστημάτων της Τράπεζας, συμμετέχοντας σε συναντήσεις με τις διοικήσεις κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων στη Βόρεια Ελλάδα, στο πλαίσιο μίας φιλόδοξης πιστωτικής πολιτικής με στόχο την καθαρή διοχέτευση πόρων άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική οικονομία την προσεχή τριετία, που θα συνδράμει έτσι στην επιστροφή σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μετά από τα χρόνια της κρίσης και τη δοκιμασία της πανδημίας.

Η παρουσία της Διοίκησης του Ομίλου Alpha Bank στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη αποτυπώνει έμπρακτα την στήριξη στις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, γεγονός ωστόσο που επιβεβαιώνεται και από τη συνδρομή της Alpha Bank σε έργα πνοής που έχουν ήδη υλοποιηθεί.

Συγκεκριμένα η Τράπεζα χρηματοδοτεί την επέκταση του Δικτύου Φυσικού Αερίου της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα υπήρξε αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ στο έργο παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.

Στο συγκεκριμένο έργο παρείχε μάλιστα για πρώτη φορά σε παρόμοια συναλλαγή το εργαλείο της προ-εγκεκριμένης δανειακής χρηματοδότησης (staple financing).

Η Alpha Bank πρωταγωνίστησε επίσης στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αερολιμένων στη Fraport, αποτέλεσμα της οποία υπήρξε και η ουσιαστική αναβάθμιση του Αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, έργο που τόσο ανάγκη είχε η πόλη.

Η σχέση συνεργασίας της Alpha Bank με τους κορυφαίους ομίλους της Βορείου Ελλάδας, υποστηρίζει την ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους σχεδίων, στο σύνολο των τομέων της οικονομικής ζωής της περιοχής. Λιανικό εμπόριο, τουρισμός με αναβάθμιση ξενοδοχειακών δομών και κατασκευή νέων υψηλών προδιαγραφών, πρωτογενής παραγωγή και αγροδιατροφικός τομέας, αλλά και παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων που απευθύνονται στις διεθνείς αγορές, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το real estate, αποτελούν το εύρος των δραστηριοτήτων που ενισχύονται μέσω της Τράπεζας.

Ειδικότερα, μόνο στη Θεσσαλονίκη η Τράπεζα εξυπηρετεί περισσότερους από 600.000 ιδιώτες και 40.000 επιχειρήσεις στην περιοχή καλύπτοντας τις επενδυτικές, στεγαστικές, καταναλωτικές και επιχειρηματικές τους ανάγκες.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της, η Alpha Bank θέτει σε λειτουργία ένα νέο «Επιχειρηματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας».

Αξιοσημείωτη ακόμη είναι η στήριξη της Alpha Bank και στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης με σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία και στρατηγικές συνεργασίες.

Μέσω του ισχυρού της προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας, η Alpha Bank υποστηρίζει πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς της πόλης, μεταξύ άλλων και μέσω της δράσης «Σινεμά για όλους», χάρη στην οποία ο μεγαλύτερος ίσως πολιτιστικός θεσμός της Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου προσφέρει ίσα δικαιώματα προσβασιμότητας στο σινεμά, με την προσαρμογή ταινιών ώστε να μπορούν να τις παρακολουθήσουν, άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για την κοινωνική ενσωμάτωση, τη μεταστροφή αντιλήψεων σχετικά με την προσβασιμότητα και τη συμμετοχή στο πολιτιστικό έργο.

Το 2022, η συνεργασία της Alpha Bank με το Φεστιβάλ επεκτείνεται. Έτσι, χρηματοδοτείται από την Τράπεζα η εκπόνηση μελέτης ώστε το ιστορικό κτίριο Ολύμπιον, η έδρα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, να γίνει καθολικά προσβάσιμο, τόσο για τους εργαζομένους όσο και για το κοινό. Ένα κτίριο διατηρητέο, τοπωνύμιο της πόλης, μια παρέμβαση-παρακαταθήκη για την πόλη.  Παράλληλα θα ενταχθεί στην ετήσια δραστηριότητα του Φεστιβάλ, μια επιλογή ταινιών καθολικά προσβάσιμων, δίνοντας τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους από τη Θεσσαλονίκη ή την περιφέρεια με προβλήματα όρασης και ακοής να απολαύσουν μία κινηματογραφική εμπειρία. 

Ιδιαίτερης σημασίας είναι και η προσπάθεια αναβάθμισης της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης στους τομείς της γεωργίας, της οικολογίας, του περιβάλλοντος, της επιχειρηματικότητας και των επιστημών ζωής μέσω υποτροφιών προς νέους σπουδαστές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Μέσα από το «Πρόγραμμα Υποτροφιών» της Τράπεζας από το 2014, έχει δοθεί η ευκαιρία σε 26 αξιόλογα παιδιά, με περιορισμένους οικονομικούς πόρους να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση που επιθυμούν και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, την ώρα που η τάση για επιστροφή στη γη και για βιώσιμη ενασχόληση με τον αγροδιατροφικό τομέα γίνεται ολοένα και πιο εμφανής, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την υπερκάλυψη των προσφερόμενων θέσεων σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ