Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έρχεται αύξηση στα κόμιστρα των ταξί

Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, είχε η το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί

Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και τον υφ. Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο είχε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας στη συνάντηση της περασμένης Τετάρτης (5/1/22) με τον κ. Σκρέκα συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της επιδότησης που θα δοθεί από την κυβέρνηση για την αγορά ηλεκτροκίνητου ταξί.

Συγκεκριμένα:

Η πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων θα ανοίξει στο τέλος Φεβρουαρίου.

Το συνολικό ποσό της επιδότησης (έως 22.500 ανά αιτούντα) θα μοιραστεί αναλογικά ανά Περιφέρεια.

Σε πρώτη φάση η επιδότηση μπορεί να καλύψει έως 2.000 αιτήσεις.

Όσοι υποβάλλουν αίτηση και προβούν σε παραγγελία ηλεκτροκίνητου ταξί θα έχουν το ίδιο δικαίωμα παράτασης (στην αντικατάσταση αυτοκινήτου) που ισχύει και για τα υπόλοιπα οχήματα ταξί.

Στην συνάντηση με τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα του κλάδου και ιδιαίτερα τα εξής θέματα:

Άμεση ένταξη του ΚΑΔ 4932 στις πληττόμενες επιχειρήσεις

Αύξηση κομίστρου

7θεσια -9θεσια, επέκταση και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας

Άμεση αξιοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας για τις συμβάσεις των ΕΙΧ.

Έλεγχος στις ιστοσελίδες των ΕIΧ (που πουλάνε διαδρομές κάτω των προκαθορισμένων τιμών ).

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί «σε ό,τι αφορά την αύξηση κομίστρου, ο κ. Παπαδόπουλος θεωρεί δίκαιο το αίτημα και τόνισε ότι θα εισηγηθεί την υλοποίησή του, αμέσως μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση με την υγειονομική κρίση (κορωνοϊός ). Για τα 7θέσια-9θέσια ισχύει η δέσμευσή του ότι σύντομα αυτή την δυνατότητα θα την έχουν όλοι οι αυτοκινητιστές ταξί της χώρας. Για την υποκλοπή έργου από τα Ε.Ι.Χ, δεσμεύτηκε ότι θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα προβλέπει ποινές για αναρτήσεις (διαφημίσεις) ιστοσελίδων που προσφέρουν μεταφορές με λιγότερα χρήματα από αυτά που προβλέπει ο νόμος».

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τραμπ για Μασκ: «Είναι απίθανος, θα βρει δισ. δολάρια σε σπατάλες στο Πεντάγωνο»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο δισεκατομμυριούχος στενός του σύμμαχος θα συνδράμει να αποκαλυφθούν «απάτες εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων»
Τραμπ για Μασκ: «Είναι απίθανος, θα βρει δισ. δολάρια σε σπατάλες στο Πεντάγωνο»
Αυτό είναι το «πιο επικίνδυνο» τυρί στον κόσμο - Αφροδισιακό αλλά και απαγορευμένο
Το τυρί, του οποίου η πώληση έχει απαγορευτεί στη Σαρδηνία, μπήκε το 2009 στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ως το πιο... επικίνδυνο τυρί στον κόσμο
Αυτό είναι το «πιο επικίνδυνο» τυρί στον κόσμο - Αφροδισιακό αλλά και απαγορευμένο