Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σωματεία εργαζομένων: Πετούν στον δρόμο τους εργαζόμενους και κλείνουν την ΛΑΡΚΟ

Ούτε λίγο ούτε πολύ μετά από δύο χρόνια κοροϊδίας και εμπαιγμού μας προτείνανε την ανεργία και το ξεσπίτωμα, αναφέρουν τα σωματεία - Δεν αποδέχονται την πρόταση της κυβέρνησης

Για «ειδεχθές και εκβιαστικό τελεσίγραφο της Κυβέρνησης» που δεν ρίχνει μόνο στην ανεργία τους 1200 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ αλλά τους ξεσπιτώνει κιόλας, κάνουν λόγο τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων ΛΑΡΚΟ σε ανακοίνωσή τους  

Ομόφωνα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τονίζουν σε χθεσινή ανακοίνωσή τους ότι δεν αποδέχονται την πρόταση της Κυβέρνησης.

«Θα παραμείνουμε στα πόστα μας και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε πολύ καλά. Το χώμα Ατσάλι. Δεν θα μας κουνήσει κανένας», τονίζουν.

Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 13 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 10.00 π.μ. ευρεία σύσκεψη πολιτικών, φορέων, οργανώσεων και σωματείων στον χώρο του εργοστασίου, ενώ οι Γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων θα συγκληθούν το επόμενο διάστημα με εισήγηση την οργάνωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων αντίδρασης με αποκορύφωμα μεγάλη Απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

«Μας πρότειναν ανεργία και ξεσπίτωμα»

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ με τους Υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, Ενέργειας Κ. Σκρέκα και Εργασίας Κ. Χατζηδάκη.  Ούτε λίγο ούτε πολύ μετά από δύο χρόνια κοροϊδίας και εμπαιγμού μας προτείνανε την ανεργία και το ξεσπίτωμα. Το ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή για πολλά δεινά το είχαμε καταλάβει. Το ότι είναι ικανή να δημιουργήσει ανθρωπιστική κρίση σε ολόκληρες περιφέρειες και τοπικές κοινωνίες ξεπερνούσε ακόμη και την πιο τρελή μας φαντασία», επισημαίνουν και προσθέτουν: «Ο στόχος τους είναι να δώσουν την ΛΑΡΚΟ τζάμπα και κλειστή, χωρίς το «Βαρίδι» των εργαζομένων,  παρ’ ότι υπάρχει ρητή πρόβλεψη στο νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν ότι το εργοστάσιο θα παραδοθεί εν λειτουργία».

Συνεχίζοντας αναφέρουν ότι την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. όλων των Σωματείων που δραστηριοποιούνται στη ΛΑΡΚΟ (συντονιστικό) με μοναδικό θέμα την οργάνωση μετώπου αντίστασης «απέναντι στο ειδεχθές και εκβιαστικό τελεσίγραφο της Κυβέρνησης που δεν ρίχνει μόνο στην ανεργία τους 1200 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ αλλά τους ξεσπιτώνει κιόλας».

«Αυτή είναι η πολιτική ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού που ευαγγελίζονται. Ως εντολοδόχοι των επενδυτικών συμφερόντων και ως αδίστακτοι dealers δεν έχουν χώρο για συναισθηματισμούς και φέρνουν εις πέρας την πιο βρώμικη και ανήθικη αποστολή. Πετούν στον δρόμο τους εργαζόμενους και κλείνουν την ΛΑΡΚΟ», αναφέρουν.

Τι ζητούν

1. Να διασφαλιστεί η ενιαία και συνολική παραγωγική λειτουργία της ΛΑΡΚΟ. Να υπάρξει σχέδιο και χρονοδιάγραμμα επισκευής, εκσυγχρονισμού, αύξησης της παραγωγής σε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζόμενους.

2. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

3. Να διασφαλιστεί η καταβολή του μόχθου που μας χρωστά ως εργοδότης στο 100%. 

ΓΣΕΕ: Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

Η ΓΣΕΕ με σημερινή της ανακοίνωση τονίζει ότι  «βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο μετά την Κυβερνητική απόφαση για απόλυση του συνόλου των εργαζομένων στην επιχείρηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου».

 Η συγκεκριμένη ενέργεια, η οποία οδηγεί στην ανεργία πάνω από 1.000 εργαζόμενους, έρχεται μετά την Κυβερνητική απόφαση για ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, τονίζει η ΓΣΕΕ και προσθέτει:  Την κακοδιαχείριση και τα ελλείμματα καλούνται να πληρώσουν για ακόμη μία φορά οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους. Εκτός από την ανεργία, πολλοί από τους συναδέλφους της ΛΑΡΚΟ θα αναγκαστούν να ξεσπιτωθούν αφού καλούνται παράλληλα να εγκαταλείψουν τις εργατικές κατοικίες στις οποίες διέμεναν δίπλα από το εργοστάσιο.

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων στη ΛΑΡΚΟ, ώστε κανείς εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ