Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μέσω του gov.gr οι αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης αγροτών για το 2022

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η έναρξη της πλατφόρμας λειτουργίας αναμένεται να γίνει την Πέμπτη 14/04/22

Η δέσμευση και συνεργασία των στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ για την επίτευξη της ουσιαστικής αλλαγής του επιχειρησιακού καθεστώτος που υφίσταται  στην υποβολή, συλλογή και επεξεργασία των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης αλλά και του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ενισχύσεων (ΟΣΔΕ) συνολικά ήταν το αντικείμενο σύσκεψης υπό την ηγεσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Γεωργαντά, με τον πρόεδρο Δ. Μελά, καθώς και με τη Διοίκηση και τους Διευθυντές του Οργανισμού.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «ανακοινώνεται σήμερα η μετάβαση στη νέα εποχή με την υλοποίηση ενός ψηφιακού άλματος αξιοποιώντας τη χρήση των νέων τεχνολογιών, μέσα σε ένα πλαίσιο απόλυτης διαφάνειας. Η έναρξη της πλατφόρμας λειτουργίας αναμένεται να γίνει την Πέμπτη 14/04/22, αξιοποιώντας και ενσωματώνοντας όλα τα νέα διαθέσιμα προηγμένα δεδομένα και εργαλεία που συντελούν στην υλοποίηση αυτής της κορυφαίας μεταρρύθμισης στην υπηρεσία του Έλληνα αγρότη. 

Η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων ενισχύσεων της φετινής χρονιάς σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί, ως η πρώτη απλή ψηφιακή διαρθρωτική παρέμβαση στον αγροτικό τομέα και αποτελεί εκπλήρωση της δέσμευσης της Κυβέρνησης για μετάβαση των πληροφοριακών συστημάτων της δημόσιας διοίκησης σε δημόσιο υπολογιστικό νέφος (gov.gr). Η υποβολή, διαχείριση και αξιολόγηση των αιτήσεων ενίσχυσης καθώς και η διαδικασία πληρωμών θα γίνονται με αμεσότητα, ταχύτητα, χωρίς επιβαρύνσεις, με τη θεσμική κατοχύρωση της πολιτείας, διασφαλίζοντας με απόλυτο τρόπο το δημόσιο χρήμα.

Η οικονομική ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών, εγγυημένα, θα είναι πλήρως συμβατή με την ευρωπαϊκή και την εθνική νομοθεσία, ενταγμένη στον Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό της νέας Προγραμματικής περιόδου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Επίσης δημιουργείται η αναγκαία υποδομή για πλήθος δράσεων και έργων που αφορά στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται παράλληλα ο θεσμικός ρόλος του ΟΠΕΚΕΠΕ, διασφαλίζονται τα δεδομένα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας, μειώνονται σημαντικά τα λειτουργικά κόστη και διευκολύνονται οι διασταυρωτικοί έλεγχοι. Τέλος, σημειώνεται πως η μεταρρύθμιση που ανακοινώνεται, ενισχύει και επικυρώνει τη σύννομη και δίκαιη κατανομή των κοινοτικών πόρων προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Θεσσαλονίκη: Κλείνει ο Περιφερειακός από τις 10 – Ολονύχτια έργα όλη τη βδομάδα

Πάτρα: Νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας

Θεσσαλονίκη: Κοριτσάκι έπεσε στο Θερμαϊκό - Βούτηξε και το έσωσε περαστικός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Πότε θα ανακοινωθεί η συγκρότηση της προβλεπόμενης Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος – Θα έχει 42 μέλη και διακομματικό προεδρείο
Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν
Αφορούν μοντέλα Citroen, DS, Peugeot και Opel για αερόσακους, διαρροή καυσίμου και αντλία νερού – Σε μία περίπτωση οι ιδιοκτήτες καλούνται να...
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν
Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου διάβαζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ
«Ήταν ένα πρόσωπο παραδομένο στο παρακράτος» είπε για τον πρώην πρωθυπουργό η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου διάβαζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ