Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

«Εμείς θα αποφασίσουμε πόσες και ποιες Κυριακές θα ανοίξουμε»

«Εμείς θα αποφασίσουμε πόσες και ποιες Κυριακές θα ανοίξουμε»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

«Το μόνο που βλέπουμε από πλευράς του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η άρνηση να αποδεχτεί τις θέσεις και προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου και η εμμονή για διάλυση του κλάδου μας και κατά συνέπεια της ραχοκοκαλιάς της Ελληνικής οικονομίας που είναι το ελληνικό εμπόριο».

Αυτή, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, υπήρξε η κοινή διαπίστωση όλων όσων συμμετείχαν στην έκτακτη Συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου την περασμένη Δευτέρα, η οποία είχε αποκλειστικό θέμα την κατάθεση του ν/σ του υπουργείου Ανάπτυξης στο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, διατάξεις για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

«Σε μια εποχή που οι έλληνες επιχειρηματίες ασφυκτιούν από την έλλειψη ζήτησης και κατά συνέπεια της ρευστότητας, γεγονός που έχει οδηγήσει χιλιάδες μικρομεσαίους εμπόρους που άλλοτε στήριζαν την ελληνική οικονομία με τις υγιείς επιχειρήσεις τους και με χιλιάδες θέσεις εργασίας, στον αφανισμό, το Υπουργείο Ανάπτυξης, αγνοώντας παντελώς τις απόψεις των εκπροσώπων του εμπορίου, τείνει να προβεί στην ψήφιση διατάξεων με όρους που δεν έχουν καμία λογική», επισημαίνει ο ΕΣΘ με χθεσινή του ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης, η οποία επικαλείται και σχετική μελέτη του ΟΟΣΑ, αναφορικά με τα οφέλη της οικονομίας, μέσω της λειτουργίας των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές το χρόνο και η ανάγκη εξυπηρέτησης των τουριστών, «αποδεικνύει ότι οι ιθύνοντες δεν έχουν ιδέα του τι ισχύει στην αγορά».

«Για ποιόν τουρισμό μιλάμε; Η «φούσκα του success story στον τουρισμό χωρίς υποδομές» δημιουργεί κατά το πλείστον αρνητικές εντυπώσεις στους τουρίστες-καταναλωτές, οι οποίοι παίρνουν ακόμη και το νερό τους από το «all inclusive» πριν επισκεφτούν την αγορά», επισημαίνει ο ΕΣΘ

Από την άλλη, προσθέτει, οι νομοθετούντες δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ώρες λειτουργίας δεν λείπουν. Αυτό που λείπει είναι η αγοραστική δύναμη από σύνολο των καταναλωτών.

Οι έμποροι της Θεσσαλονίκης ζητούν από τους αρμόδιους, έστω και την ύστατη στιγμή, να εμπιστευτούν την αγορά και τους Φορείς που την εκπροσωπούν, αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα των θέσεων που έχουν επανειλημμένως διατυπωθεί, για την επιβίωση χιλιάδων ΜικροΜεσαίων Επιχειρήσεων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας που απασχολούν, αλλά και την στήριξη της κατανάλωσης, αφού η ιστορία έχει αποδείξει ότι από τα «ολιγοπώλια» στο τέλος ο χαμένος είναι ο καταναλωτής.

«Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει καλύτερα από εμάς τι χρειάζεται η αγορά για να λειτουργήσει αποδοτικά προς όφελος των επιχειρήσεων και του καταναλωτή», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ο ΕΣΘ καταλήγει με την επισήμανση ότι «η αγορά της Θεσσαλονίκης δεν θα αφήσει να αποφασίζουν γι’ αυτήν χωρίς αυτήν» και καλεί όλους τους εμπόρους σε ανοιχτή συγκέντρωση για το θέμα λειτουργίας τις Κυριακές, την Τρίτη 23 Ιουλίου 2013 και ώρα 20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29,2ος όροφος).

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών επαγγελματικών Φορέων καθώς και περιφερειακών Εμπορικών Συλλόγων της πόλης και συγκεκριμένα, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Κοσμηματοπωλών-Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Οπτικών-Οπτομετρών Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Εμπόρων-Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Τριανδρίας, της Ένωσης Επαγγελματιών Δήμου Θέρμης, του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ωραιοκάστρου και του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς.

Αποπληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο

Αποπληθωρισμό -0,3% εμφάνισε η Ελλάδα τον Ιούνιο, σημειώνοντας το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, αμετάβλητο σε σχέση με το Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 1,6% τον Ιούνιο από 1,4% το Μάιο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στο 2,4%. Στην ΕΕ ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 1,7% από 1,4% την ίδια περίοδο , ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 2,5%.

Μετά την Ελλάδα το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ εμφάνισε η Λετονία και η Πολωνία με 0,2%, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στη Ρουμανία με 4,5%, την Εσθονία με 4,1% και την Ολλανδία με 3,2%.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Συνήγορος του Καταναλωτή: Έκκληση προς τη ΔΕΗ για τους ευάλωτους πελάτες της

Βαρβιτσιώτης: Δεν υφίσταται θέμα μειώσεων για τους ένστολους