Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επιδοτήσεις για ρεύμα, καύσιμα, ηλεκτρικές συσκευές - Πότε ξεκινούν αιτήσεις

Τα 3 πακέτα στήριξης που έρχονται στο προσεχές διάστημα

Φουλ της πλατφόρμας από την ερχόμενη εβδομάδα για την κυβέρνηση η οποία θα μοιράσει περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ στα νοικοκυριά μέσα από 3 διαφορετικά πακέτα στήριξης.  

280 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν εκατομμύρια δικαιούχοι για τις υπεραυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος που προκάλεσε η διαβόητη ρήτρα αναπροσαρμογής. Η πλατφόρμα ανοίγει την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη σταδιακά με βάση τον λήγοντα του ΑΦΜ. Θα είναι συνδεδεμένη με την ΑΑΔΕ και θα αντλεί αυτόματα τα στοιχεία του εισοδήματος αλλά και τα στοιχεία της κύριας κατοικίας όπως η διεύθυνση, το ρολόι του μετρητή και το ποσοστό συνιδιοκτησίας. Ο φορολογούμενος θα πρέπει απλώς να τα επιβεβαιώνει ή να τα επικαιροποιεί.

Το αργότερο έως τις 20 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την αντικατάσταση των ενεργοβόρων συσκευών με το αρχικό κονδύλι του υπουργείου ενέργειας να είναι στα 150 εκατ. ευρώ. Υπολογίζεται ότι μπορούν να αντικατασταθούν 380.000 – 400.000 παλιά κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες. Ο ενδιαφερόμενος θα συμπληρώνει στην πλατφόρμα ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμό παροχής και τον τύπο στης συσκευής που θέλει να αντικαταστήσει. Αν είναι δικαιούχος θα λαμβάνει έναν αριθμό με τον οποίο θα πηγαίνει να αγοράσει την συσκευή που θέλει με επιδότηση 35-50%. Για κάθε συσκευή θα υπάρξουν πλαφόν επιδότησης τα οποία θα ανακοινωθούν.

Δεν υπάρχουν κριτήρια αποκλεισμού αλλά το εισόδημα , η οικογενειακή κατάσταση και τυχόν αναπηρία θα καθορίζουν την ιεράρχηση των δικαιούχων και τους επιλαχόντες. Κάθε νοικοκυριό μπορεί να αντικαταστήσει έως τις 3 συσκευές. Οι συνδυασμοί όμως που επιτρέπονται είναι 2 κλιματιστικά κι ένα ψυγείο ή 2 κλιματιστικά κι ένας καταψύκτης ή 1 από όλα. Εξυπακούεται ότι δεν μπορείς να αποσύρεις κλιματιστικό για να πάρεις ψυγείο. Ό,τι αποσύρεις αυτό παίρνεις κι αυτό που αποσύρεις θα πρέπει προηγουμένως να έχει πιστοποιηθεί ότι λειτουργεί.  

Στις αρχές Ιουλίου μπαίνουμε στην εποχή του FuelPass 2 καθώς το ΥΠΟΙΚ επέλεξε την απευθείας πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών παρά την μείωση κάποιου φόρου η οποία είναι αμφίβολο αν θα έφτανε στον καταναλωτή ακέραια. Τα κριτήρια θα είναι διευρυμένα το οποίο σημαίνει ότι πολλοί περισσότεροι από τα 2 εκατ. ευρώ του πρώτου κύκλου θα μπορούν να λάβουν χρήματα. Επιπλέον εξετάζεται κι αύξηση του ποσού επιδότησης το οποίο κυμαινόταν μεταξύ 30 ευρώ και 55 ευρώ. 

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Έρχονται νέες αυξήσεις σε βασικά προϊόντα - Κόβουν από όπου μπορούν οι καταναλωτές

Πρόκληση με τουρκική ακταιωρό στα ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στα Ίμια

Δυσοίωνες προβλέψεις από Λέκκα: Θα έχουμε μεγαλύτερης κλίμακας φυσικές καταστροφές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μείωση ΕΝΦΙΑ ζητά το ΕΒΕΘ - Για ασφαλισμένα επαγγελματικά ακίνητα
Με επιστολή προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
Θεσσαλονίκη: Μείωση ΕΝΦΙΑ ζητά το ΕΒΕΘ - Για ασφαλισμένα επαγγελματικά ακίνητα
Θεσσαλονίκη: Σωφρονιστικοί έδιναν κινητά σε κρατούμενους - «Ταρίφα» 1.000 ευρώ
Δεκτή η αίτηση που είχαν υποβάλει για αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους μέχρι να κριθούν από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο
Θεσσαλονίκη: Σωφρονιστικοί έδιναν κινητά σε κρατούμενους - «Ταρίφα» 1.000 ευρώ