Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

Σουπερμάρκετ: Το ίδιο «καλάθι» που κόστιζε 300, κάνει τώρα 500€ – Τεχνητές ελλείψεις

Σουπερμάρκετ: Το ίδιο «καλάθι» που κόστιζε 300, κάνει τώρα 500€ – Τεχνητές ελλείψεις
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Αν μια τετραμελής οικογένεια ήθελε τον Μάρτιο 300 ευρώ για να γεμίσει το καλάθι, σήμερα για τα ίδια προϊόντα χρειάζεται 500 ευρώ

Γολγοθάς είναι πλέον η καθημερινότητα του πολίτη, γιατί κάθε μέρα έχει να παλέψει με την ακρίβεια, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) Γιώργος Λεχουρίτης.

Ενώ ακριβαίνουν οι τιμές μειώνονται και οι συσκευασίες στα σούπερ μάρκετ κι αυτό είναι διπλό χτύπημα για την τσέπη του καταναλωτή. Παράλληλα εμφανίζεται και ένα καινούργιο φαινόμενο: υποβαθμίζεται η ποιότητα των προϊόντων, είπε. Όταν ο ΕΦΕΤ διαθέτει μόλις 136 άτομα ως ελεγκτές για όλη την χώρα, τι έλεγχοι μπορούν να γίνουν, αναρωτήθηκε. Οι καταναλωτικές μας συνήθειες έχουν αλλάξει, είπε.

Αν μια τετραμελής οικογένεια ήθελε τον Μάρτιο 300 ευρώ για να γεμίσει το «καλάθι της νοικοκυράς», σήμερα για τα ίδια προϊόντα χρειάζεται 500 ευρώ, είπε.

Στα τυροκομικά προϊόντα έχουν αυξηθεί οι τιμές κατά 50% από πέρυσι, είπε.

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Rapid test: Ξεπέρασε το 27% η θετικότητα χθες σε δύο περιοχές της Θεσσαλονίκης
test-koronoios

Θεσσαλονίκη: 13 συλλήψεις χθες από την αστυνομία για υποθέσεις ναρκωτικών