Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΤΙΤΑΝ: Φέρνει επενδύσεις 15 εκάτ. ευρώ την επόμενη διετία στη Θεσσαλονίκη

Το εργοστάσιο συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια ζωής

Της Λεμονιάς Βασβάνη

 

Εξήντα χρόνια ζωής και συμβολής στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης αλλά και της χώρας μας συμπληρώνει φέτος το εργοστάσιο Τιτάν στην Ευκαρπία και δρομολογεί στα δύο επόμενα έτη επενδύσεις που ξεπερνούν τα 15 εκατ. ευρώ.

«Μπορεί το Τιτάν να συμπληρώνει τα 60 χρόνια ζωής στην Ευκαρπία όμως εμείς νιώθουμε σαν να ξεκινήσαμε χθες και ότι θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο», σημείωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο διευθυντής του εργοστασίου κ. Κώστας Νικολάου. Κάνοντας μια αναδρομή στην ιστορία της μονάδας σημείωσε πως ήταν στις 11/10/1962 όταν βγήκε το πρώτο σακί τσιμέντο. «Σύντομα το εργοστάσιο επεκτάθηκε φτάνοντας σε παραγωγή 1 τόνου. Μετέπειτα προστέθηκαν νέες εγκαταστάσεις. Το 2003 έγινε νέα υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής», ανέφερε. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η εταιρεία εστιάζει «στις επενδύσεις και στην απασχόληση, στην υποστήριξη των νέων και στην μέριμνα για το περιβάλλον. Παράλληλα συμβάλει σε έργα υποδομής όπως το αεροδρόμιο Μακεδονία το μέτρο Θεσσαλονίκης, ο αυτοκινητόδρομος κεντρικής Ελλάδας κλπ».

titan-eykarpia_4.jpg

Πρόσθεσε επίσης ότι:

-Έγινε εξοικονόμηση 200.000 τόνων εκπομπών CO2 τα τελευταία 12 χρόνια

-Το Τιτάν συνεισέφερε €200 εκατ. την τελευταία 20ετία σε επενδύσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και των υψηλών περιβαλλοντικών επιδόσεων

- 50% της παραγωγής τσιμέντου και κλίνκερ εξάγεται στην Ευρώπη και στη διεθνή αγορά

-Θα γίνουν επενδύσεις €15+ εκατ. τα επόμενα 2 χρόνια εστιάζοντας στην ανθεκτικότητα, την καινοτομία και την ανάπτυξη λύσεων, με στόχο την εξυπηρέτηση των πελατών , καθώς κατευθυνόμαστε προς έναν ψηφιακό κόσμο με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα

-Έγινε ανάπτυξη προϊόντων και λύσεων χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα

-Αξιοποιήθηκαν καινοτόμες τεχνολογίες και λύσεις τεχνητής νοημοσύνης για τη μετάβαση σε μια οικονομία με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα.

titan-eykarpia_5.jpg

Το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης όπως τονίστηκε απασχολεί 300 άτομα, ενώ συνολικά οι εργαζόμενοι όλων των εργοστασίων της επιχείρησης είναι 1208.

«Μας συνδέουν ειδικοί δεσμοί με το εργοστάσιο αυτό όχι μόνο επειδή είναι ο πρεσβευτής μας στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και επειδή είναι η δεύτερη μονάδα του Τιτάνα και έχει ακριβώς τα μισά του χρόνια. Στόχος μας να έχουν οι πράξεις μας θετική επίδραση στους ανθρώπους, στην κοινότητα και το περιβάλλον συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Η σωστή ηθική επιχειρηματικότητα είναι να στηρίζουμε τις ανάγκες και τις προσδοκίες των συνανθρώπων μας. Η συμμετοχή των πολιτών της Θεσσαλονίκης είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή και το ισχυρότερο κίνητρο για εμάς», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος Τιτάν κ. Νέλλος Κανελλόπουλος.

titan-eykarpia_6.jpg

Ο διευθυντής δραστηριοτήτων Ευρώπης του Ομίλου Γιάννης Πανιάρας σημείωσε πως το Τιτάν έχει τρία εργοστάσια στην Ελλάδα και πέντε στα Βαλκάνια σχολιάζοντας πως η μονάδα της πόλης μας παρέχει απαραίτητη τεχνογνωσία στο προσωπικό.

Ο γενικός διευθυντής τομέα Ελλάδας του Ομίλου κ. Άγγελος Καλογεράκης εστίασε στην προσφορά του εργοστασίου στην τοπική απασχόληση, προσθέτοντας ότι δίνεται έμφαση τελευταία πέρα από το ανθρώπινο δυναμικό και στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

titan-eykarpia_2.jpg

Για το ήθος του εργοστασίου Τιτάν που ήταν ανέκαθεν κοντά στους εργαζόμενους, αλλά και την εταιρική κοινωνική του ευθύνη με συσσίτια κλπ. μίλησε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, κάνοντας αναφορά και στην προσφυγική καταγωγή των κατοίκων της Ευκαρπίας που κατάφεραν να «ζωντανέψουν» με τη δουλειά και την συνεισφορά τους έναν τόπο που πριν ήταν άγονος.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως : «ο βόμβος των εργοστασίων είναι ευχάριστος γιατί σημαίνει δουλειά» και ότι «η ανάπτυξη όταν συμβαδίζει με κοινωνική ευθύνη θα έχουμε σωστά αποτελέσματα».

Παράλληλα ζήτησε για ακόμη μια φορά να φτάνει το μετρό στα δυτικά ώστε να βοηθήσει στις μετακινήσεις χιλιάδων εργαζομένων.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μίλησε για την ανάπτυξη τις θέσεις εργασίας και την συμβολή της εταιρείας στην τοπική οικονομία, αλλά και στην οικονομία της χώρας. «Κάτω από αντίξοες συνθήκες ο Τιτάν στάθηκε όρθιος. Κατάφερε να αναμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, να βρει φιλικές μεθόδους στο περιβάλλον και να κάνει ένα μεγάλο δίκτυο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Με τη βοήθειά του ενισχύσαμε την πολιτική προστασία με 15 βυτιοφόρα οχήματα για την αντιπυρική περίοδο», σχολίασε ο Περιφερειάρχης.

titan-eykarpia.jpg

Τέλος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας σημείωσε έκανε λόγο για μια επιχείρηση που δημιούργησε τον δικό της μύθο. «Προσφέρετε δουλειά, ξέρω πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή σας στην ανάπτυξη της πόλης», σημείωσε.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση που έγινε για τα 60 χρόνια του Τιτάν Ευκαρπίας απηύθυνε και εκπρόσωπος του ΥΜΑΘ.

titan_eykarpia_1.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ